25.04.2013

Benficaykut

 
Fenerbahçe 1 : 0 Benfica

Hızlıca ;

* Fenerbahçe'nin penaltısı doğru karar.

* Sow harika futbolcu

* Benfica enteresan takım

* Aykut Kocaman kötü teknik direktör

* Salih Uçan şanssız bir futbolcu

Fenerbahçe'li futbolcular kazanma istekleriyle tebriği hak ediyor , her şeyden önce bunu söylemek lazım. Fakat konu şu ; Fenerbahçe taraftarı takımının önde götürdüğü ve daha baskılı oynadığı , 1 penaltı kaçırıp 2 topunun direkten döndüğü bir maçın son 20 dakikasını böyle izlemekten memnunsa sorun yok. Benfica bugün golü düşünen bir düşünceyle oynamadığı gibi beraberlik için bile saldırmadı adeta , sanki 1-0 yeterli bir skor gibi oynadı. O baskıdan en az 2 gol yemedikleri için şanslı olduklarını da söylemek lazım. Fakat böyle bir maçı 1-0 gibi tekinsiz bir skora bağlamanın mantığını anlayamıyorum. Tabi Aykut Kocaman'ın maç sonu demeçlerinden çıkan sonuç bir güvensizlik , sonuca göre tavır almaktan ibaret. Takımın yarı final ilk maçını kazanmışken sen hala daha "final olur mu bilemem" diyorsan o finale inanan sen değilsin , takımın ve taraftarındır. Kalmış 1 maç , orada alacağın bir beraberlik bile seni finale taşıyacak ama senin tavrın bu. İşte Aykut Kocaman'ın eleştirilmesi gereken tavrı da tam olarak bu zaten ; duruma göre tavır almak.

Şimdi Fenerbahçe orada Benfica'ya 2 farklı mağlup olsa çıkıp "talihsiz bir mağlubiyet aldık ama yarı finale kadar çıktık" diyecek. Evet Fenerbahçe yarı finale çıktı ama bunda en az katkı Aykut Kocaman'ın. Bugün sahada bütün gücünü fazlasıyla sahaya yansıtan futbolcular , takımını destekleyen bir taraftar vardı fakat kulübede yine korkan bir teknik direktör oturuyordu.

İkinci maçta Webo , Mehmet Topal ve büyük ihtimalle Meireles'in olmayışı handikap ama 1-0 iki takım için de çok riskli bir skor. Eğer Fenerbahçe orada erken bir gol yemezse tur şansı çok yüksek.

Hiç yorum yok: