9.04.2013

Off-Side



Bu atak Dortmund kalesinde gelişti desem yeridir. Oysa bu pozisyon Dortmund'a 3-2'lik galibiyeti ve turu getiren pozisyon. Sanırım Uefa , Malaga'nın da turnuvada olmasını istememiş.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir de Malaga'nın Eliseu ile attığı golü görsen, meselenin UEFA'nın tuttuğu tarafta değil, yan hakemin gözlerinde olduğunu göreceksin.

Dt dedi ki...

Malaga'nın golünde ofsayt daha yoruma açık, söylediğin şey orada geçerli olabilir ama bu gözle alakalı bir durum değil. Elbette senin yorumuna da saygı duyuyorum.

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BKeL6GvNuBw#t=16s

Adsız dedi ki...

Ayrıca topa kafayı vuran kişi penaltı noktasına yakın olan - açı hafif diyagonal saha çizgilerine bakarsan sağ bekle penaltı noktası hizasındaki adamın çok yakın olduklarını göreceksin. Evet pozisyon ofsayt ama golde net olan ofsayt bu orta değil Santana'nın golü attığı an. Kaldı ki hakemin net bir açısı da yok ters taraftaki çizgi hakemi bakıyor pozisyona ve pozisyon ciddi bir karambol. Karambolde sanırım Lewandowski topa tokunduğu an Santana'nın sağ ayağı kalecinin önünde - çizgideki Malaga oyuncusu ofsaytı bozamıyor çünkü 2 oyuncu olması gerekiyor topun önünde. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XsOrvrKHEv8#t=22s

Demem o ki pozisyon bu ilk pozisyondan bağımsız olarak zaten ofsayt. Burada da çizgi hakemi çuvallıyor.

Gel gör ki Eliseu'nun pozisyonu da en az bu pozisyon kadar ofsayt pozisyonda top saha çizgisinin üzerinde Eliseu'nun sağ ayağı nereden baksan 30-40 cm kaleye daha yakın. Hakemin durduğu yerden bunu göremiyor olması ise tam bir rezalet. Önünde kimse yok, açısı var vs.

Dt dedi ki...

Öncelikle açıklamaların için teşekkür ederim. Şahsen bu pozisyonu tartışma gereği duymuyorum, ofsayt.

Diğer pozisyon için senin de söylediğin gibi diyagonal bir çizgi çektiğinde, daha basit biçimde saha çizgilerine baktığında Eliseu topun bariz biçimde önünde değil. Evet ofsayt ama anlık bir kararla verilebilecek en zorlarından birisi.