11.04.2013

Uefa Avrupa Ligi Yarı Final Analizi



Kalan 4 takımın kabaca bir analizi ;
 
Basel : Liginde bitime 10 hafta kala Grasshoppers'ın 1 puan önünde lider. Avrupa Ligi grup müsabakaları sonrası oynadığı 3 tur - 6 maçta 10 gol atıp 6 gol yemiş.

Benfica : Portekiz ligi liderinin bitime 5 hafta kala en yakın rakipçi Porto'yla arasında 4 puan fark var. Avrupa Ligi son 16 karnesinde 3 tur - 6 maçta 11 gol atıp 5 gol yediği yazıyor.

Chelsea : Son 4'e kalan takımlar arasında durumu en karmaşık olan Chelsea diyebiliriz. Şampiyonluk umudu kalmasa bile seneye Şampiyonlar Ligi yolcusu olmak için dün akşam Avrupa Ligi'ne veda eden Tottenham ve Wenger'in Arsenal'i ile mücadele ediyorlar. Tottenham'dan 1 maçı eksik puanları eşit fakat 1 maçı eksik olan diğer rakibi Arsenal'le arasında 2 puan fark var. Ligin bitimine 7 hafta olduğunu düşünürsek işleri gerçekten çok karmaşık bir durumuda.
Avrupa Ligi son 16 tablosu ise Basel'le aynı ; 3 tur - 6 maçta 10 gol atıp 6 gol yemiş.

Fenerbahçe : Kupayı en çok isteyen takım olduğunu söylesem yanlış olmaz sanırım , zaten bu Fenerbahçe'ye ciddi bir motivasyon sağlıyor. Ligde bitime 6 hafta kala Galatasaray'ın 4 puan gerisinde olan Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi son 3 tur karnesi diğerlerinden çok farklı ; attığı goL sayısı rakiplerinin yediği gol sayısına eşit , yediği gol sayısı ise hepsinin çok altında ; Fenerbahçe'nin istatistikleri 3 turda - 6 maçta 6 gol atıp 2 gol yediğini gösteriyor.


Bu analizi daha da genişletebilir , yarı final maçlarına kadar yaşanabilecek gelişmelerle güncelleyebiliriz. Fakat genel tablo Fenerbahçe'nin hücumu çok fazla düşünmeyen defansif yapısının bu turda işini zorlaştıracağını gösteriyor. Rakiplerin hepsi Fenerbahçe'den fazla gol yemiş ve bu bir avantaj sayılabilir fakat o golleri yerken çok daha fazlasını atmışlar. Geri çekilerek kazanmanın zor olduğu bir turda esas belirleyici etken bu formülün ne kadar işe yarayacağı.

Hiç yorum yok: