19.04.2013

Didi Rulez + Melo

 
 
Galatasaray 3-1 Elazığspor

Galatasaray çok iyi oynadı ve bol pozisyon buldu , bunda futbol oynamaya gelen Elazığspor'un büyük katkısı vardı. Ben bunları değil sadece iki adamı yazmayı düşünüyorum ; Drogba ve Melo.

Bugün iki güzel gol atan Drogba'nın asıl katkısı gollerin çok dışında. Geldiği günden beri rakibi rahatsız eden , Selçuk İnan ve Sneijder hariç (ki zaman zaman onların bile üzerinde) takımın çok üzerinde bir oyun vizyonuyla oynayan Drogba'nın saha içi yönetimi de inanılmaz. Takım defans halindeyken arkadaşlarına almaları gereken pozisyonları göstermesi zaten o attığı mükemmel pasların da anahtarı. Bunu maç içinde yalnızca Drogba'yı kısa süre bile olsa izleyerek görebilirsiniz. Söyleyeceklerimi daha detaylı yazarım ileride.

Melo'ya gelirsek , son 5-6 maçtır oynadığı futbol bana göre mevkisinde dünya çapında bir futbol. Sürekli pres yapması , top kapması , dikine pas dağıtabilmesi ve adam eksiltmesinin yanında gollere de büyük katkılar sağlıyor. Böyle oynayacaksa olursa Melo'nun yerine alternatif bir isim düşünülemez.

Elazığspor'u ve Yılmaz Vural'ı ayrıca tebrik etmek lazım. Maç öncesi demeçlerinde maçı kazanmak için oynayacaklarını söyleyip 10 kişi defans yapan hocalar gibi olmaması Yılmaz Vural'ı farklı yapan en önemli faktör. Elazığspor bugün defansif oynasaydı yine kaybedebilirdi ama biz ilk 30 dakikada 4 gol izleyip , maçta sürekli bir heyecan yaşamazdık. Umarım böyle devam ederler ve bu futbolu oynayarak ligde kalırlar.

Hiç yorum yok: