4.04.2013

Çizgide Duran Hakem


Bugün oynanan ve Fenerbahçe'nin Lazio'u 2-0 geçtiği maçla alakalı Fenerbahçe'yi kutlayarak başlayayım. Maçın 65. dakikasından sonrasını izlediğim için teknik bir yorum yapamıyorum ama izlediğim 25 dakikada 10 baskılı bir Fenerbahçe vardı. Bunda muhakkak Lazio'nun 10 kişi kalmasının da etkisi var ama kolay iş değil.

Benim asıl değinmek istediğim konu çizgi hakemi uygulaması. Dün Real Madrid - Galatasaray maçında tekrar gördüğüm o anlamsız uygulamanın tam tersi bir performans gördük bugün. Galatasaray'ın skor 1-0 devam ederken net bir penaltısını vermeyerek oyunun kaderini etkileyen bir çizgi hakemi , bugün aynı şekilde bir başka maçın kaderini de tam tersi şekilde değiştirebiliyor ;


Fenerbahçe'nin maç içinde iki kez topu direkten dönmüş , baskı kurmuş , rakip 10 kişi ve gol hala gelmemiş. Dakika artık 78 , rakibin direnci artarken Fenerbahçe'nin inancı da haliyle kırılmaya başlıyor. Ceza sahası içinde gelişen pozisyonda Stefan Radu topa net biçimde eliyle müdahele ediyor. Hakem , çizgi hakeminin uyarısıyla penaltıyı veriyor ve Fenerbahçe golü buluyor , ardından artan morali ve rakibin kırılan direnciyle ikinci gol de geiyor.

Senaryoları değiştirdiğiniz , oraya koyduğunuz çizgi hakeminin kararını tam tersi yönde verdiğini düşündüğünüz zaman oluşan sonuç iki temsilcimiz için tam tersi olabilirdi. Uefa garip işlerle uğraşana kadar şu iki maçı izleyip Fenerbahçe - Lazio maçındaki bu doğru uygulamayı baz alarak çizgi hakemleriyle orta hakem arasındaki bağlantıyı sağlamlaştıracak yaptırımlarda bulunsun.

Hiç yorum yok: