23.04.2013

Bayern - Barça : Katalan Yolundan Panzer Geçti



 Bayern München 4 : 0 Barcelona
Yarı finale 2 Alman 2 İspanyol takımı kalıp çapraz bir eşleşme yaşayınca hemen herkesin aklına son yılların rekabeti geldi ; "Almanya - İspanya"

Bayern maç boyunca takım olarak inanılmaz koştu , son topları inanılmaz etkili kullandı. Sonuçta rakibine gol yemeden 4 gol atan Bayern , senelerdir kıyısından döndüğü kupanın ve onca Barça mağdurunun adeta intikamını aldı. Özellikle ikinci ve üçüncü goller hatalı kararlar olsa bile hakikaten bahane değil , böyle aciz bir Barcelona görmediğim çok çok uzun zaman olmuştu.

Bu sonuçla beraber Dortmund biraz gerilir ama Real rahatlayabilir. Netice ne olursa olsun Barcelona'nın muhteşem dönemi yerini düşüşe bıraktı diyebiliriz , yeni bir yapılanma için beklemek zorundalar. Bu sebeple Almanya'nın da İspanya karşısındaki mahkumiyeti yavaş yavaş son bulabilir.

Peki sezonu 3 kupayla kapatan bir Bayern olursa Guardiola'nın durumu ne olur ? Maç öncesi transferi açıklanan Götze'nın Dortmund tribünlerine vedası , Vilanova'nın kaderi , maçın en istekli Katalan temsilcisi Pique'nin dramı ve seneye gideceği konuşulan Valdes'in bu silik vedası.

Günemi bol tur ilginç bir sonuçla başladı.

Hiç yorum yok: