9.04.2013

Real'i Titreten !


Galatasaray 3 : 2 Real Madrid
 

Buraya Galatasaray şöyle oynadı , Real Madrid şunları yaptı falan yazmayacağım. Maçın şu dakikasında şu olsaydı ya da şu gol olsaydı gibi cümleler kurmayı da düşünmüyorum.

İlk maçta hakemin skoru ve turu etkileyen kararlarını zaten hepimiz konuşmuştuk. O maçın ardından 3-0 gibi bir avantajla İstanbul'a kimilerince "gezmeye" gelen Madrid'in son 20 dakikada yaşadığı o korkudur Galatasaray. Bundan 6 gün önce ilk maçta sonrası yazdığım yazıda neden olmasın minavlinde konuşup , arkadaş ortamlarında bundan bahsederken hemen herkesin "hayal görüyorsun" demesini , maç içinde "hadi 4 geliyor !" noktasına taşıyabilendir Galatasaray.

İki maçta da Galatasaray'ın çekingen olduğunu ama buna rağmen işini sonuna kadar ciddiye alan bir Madrid gördüğümüz söylemek lazım. Mourinho ilk maçın öncesinden son maçın maç öncesine kadar takımını hep ciddiyetle hazırladı. Buraya gelirken turun henüz kazanılmadığını söylemesi elbette sadece motivasyon için değildi , işin o tarafını pek fazla Türk fubolseverden çok Mourinho gördü. Zaten maça baktığınız zaman herkesin inandığı bir sonuçtu Galatasaray'ın tur atlaması.

Kimse kusura bakmasın ama yorumcu diye dinlediğimiz onlarca adamın sadece futbolumuzu kirlettiği ortada. Tur öncesi Galatasaray'ın turu çıkma ihtimali üzerine 1 ile 5 arası yüzde verenlerdir bu ülkenin futbolunu , sporunu , her anlamdaki gelişimini baltalayanlar. Bundan önce defalarca büyük başarılar kazandığımız bir branşta hala daha kendi kendimize yarattığımız bu aşağılık kompleksini devam ettiren bu adamları dinlemeyin. Şu iki maçı da izleyip Galatasaray'ın turu geçmesine mümkün değil demek imkansız. Hadi ilk maçı , hatta şu ikinci maçın 60 dakikasını geçelim , Galatasaray o turu yarım saatte bile geçebilirdi. Bizler televizyon başında "hadi 4 geliyor , sonra neden 5 olmasın !" derken rakip Real Madrid ise bunu yaşatanları ciddiye alıp , tek işi kendi ülkesinden çıkan değerleri itibarsızlaştırmak olanları zerre umursamamak gerekir.


Hepsinin sonunda ; Galatasaray'ın bu turu geçmesinden bile daha etkili olan bir sonuçtur son 20 dakikada 10 kişi kalıp , oyuna defansif oyuncu alarak oyunu soğutan bir Real Madrid yaratmak. Şu "Galatasaray'ın buraya kadar tesadüfen gelmediğini kanıtlayan" cümlelerini hiç sevmiyorum ama bu maçın en net tanımı bu. Bugün dünyanın en iyi 2-3 takımından birisine bunu yaşatırsanız yarın bu maçlara 1-0 geride değil önde başlarsınız.


Her şey için , vizyonun için , bütün bir ülkeyi yeniden imkansızın olmadığına inandırdığın için teşekkürler Galatasaray.

Hiç yorum yok: