10.04.2012

Türk Futbolu


Türk futbolu olarak planlama konusunda eksiklerimiz var.

Lig başladıktan sonra yeni sistemler yaratıyoruz , lig bittikten sonra kuraları çekiyoruz. İş orada bitmiyor tabi ; o kuraların saatlerini bile daha sonra ayarlıyoruz. Yani diyelim o maçlara göre plan yapmak isteyen bir taraftar olsa hiç şansı yok.

Temmuz ayından bu güne yaşanan süreçte verilmiş bir tek somut karar var o da Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gidememesi. Zaten şike süreci için yorum yapmanın artık anlamı kalmadı , şahsen konu hakkında yorum yapma arzumu "avrupa'ya gitmesek de olur" düşüncesinden sonra kaybettim. Nasıl oluyorsa kurumlar ve kişilerin ayrıldığı bir futbola ikna olmuş durumdayız. Öyleyse dünyayı robotlar yönetebilir , itirazım yok. (Del Spooner'a selam olsun)

Yanlışlarımız hakkında binlerce sayfa yazı yazılabilir. Neden altyapı konusunda bu kadar eksik olduğumuz , neden milli takımlar düzeyinde kazandığımız başarıların devamlı olamadığı , teknik direktör değiştirme hususundaki inatçılığımız , yurt dışından kamyonlarca getirilen vasıfsız yabancılara ödenen milyonlar , gençleri eleştirmekte gösterdiğimiz azim ve dahası...

1988'de çağ atlayan Türk futbolunun beyin ölümü gerçekleşmek üzere , son bir umut için ayağa kalkma vakti.




Bugün üzücü bir haber daha aldık. Erdoğan Arıca bugün hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin , yakınlarına baş sağlığı diliyorum.



Hiç yorum yok: