19.04.2012

Av Ligi !


           Sporting Lizbon 2 : 1 Athletic Bilbao
Atletico Madrid 4 : 2 Valencia


Daha önceki yazılarımın birisinde finali Athletic Bilbao - Valencia takımlarının oynayacağını düşündüğümü yazmıştım. Emindim , sonuna kadar arkasında olduğum bir düşünceydi üstelik. Fakat ilk maçlar ciddi sürprizlerle bitti.

Daha önceki turları (özellikle Manchester United) deplasmanda bitiren Bilbao'nun öne geçtiği maçtan mağlup ayrılması enteresan bir rövanş maçının bizi beklediğini gösterir. Maçı izleyemediğim için daha fazla yorum yapamıyorum.

Asıl yorumumu bugün 60. dakikasından sonra izlediğim Atletico Madrid - Valencia maçı için yapmam fazlasıyla doğal olacaktır. Sezon başından beri Atletico'nun çok fazla maçını izlemedim fakat en son izlediğimde ezeli rakipleri Real Madrid'e evinde 1-4 mağlup olmuştu. Bugün sahadan sildiği Valencia ise aynı Real Madrid'e Bernabeu'da kök söktürdü , Real beraberliği zor kurtardı.
Futbolda işler asla böyle açıklanamaz fakat Real'i köprü alacak olursak bu Atletico'nun Valencia karşısında bu kadar ezici bir üstünlük kurması beklenir şey değildi.

Maç ile ilgili en üzüldüğüm şey ise , pas bile yapamayan Valencia'nın uzatmalarda bulduğu gol oldu. Elbette bu gol rövanşın tam bir futbol şöleni olacağını garanti eder fakat Atletico'nun en azından bu gece hak ettiği bu değildi.


Temsilcilerimiz hakkında ufak değerlendirmeler ;

Gerek Mehmet Topal gerek Arda Turan burada oldukları gibi değiller. Türkiye'den üst düzey liglere giden diğer Türk oyuncular gibi daha sade ve futbolun esas mantığına uygun oynuyorlar. Fakat bu gecenin galibi tartışmasız Arda oldu. Yaptığı asist bir yana topu iyi sakladı , çok iyi mücadele etti.
Tabi bunları söylerken Valencia'nın takım halinde berbat oynadığını eklemek lazım. E Mehmet ne yapsın ?!



Not : Tahminim değişmiş değil. Bence Athletic ve Valencia tur atlar. En azından benim için çabalasınlar bari.

Hiç yorum yok: