8.04.2012

Muslera Efsanedir


 Şike söylentilerinin ayyuka çıktığı , yetkililerin çıkıp "şike olsa bile küme düşme olmamalı , gerekirse hiçbir türk takımı 5 yıl avrupa kupalarına gitmez" dediği bir ortamda konuşulan konu ; "Muslera penaltıdan gol attı , hiç etik değil !"

Etik olanın er kişinin poposuyla top tutması , önde götürdükleri maçta auta giden topa takla atması mı ? Yoksa rakibin boğazını sıkıp tekmelemeye çalışması mi etik ? Peki bugün o penaltı golünü yiyen kaleci Volkan Babacan'ın Fenerbahçe kalecisi olmadığı bir maçta Fenerbahçe'nin Galatasaray'a yenilmesini Twitter hesabından "gökten kemik yağdı" diye yorumlaması etik miydi ?
Bence bugün Volkan hak ettiğini buldu , yakıştı.


Biz bunları tartışalım zaten. Bir sezonda 16 maç kalesinde gol görmeyen bir kaleciyi alkışlamak yerine akıl fakiri fanatizm kokan yorumlar yapalım.

İşte Türkiye de böyle bir yer. Yoksa şike var mı , varsa cezası ne olacak , play-off nerden çıktı , federasyon büyüklere ceza vermemek için daha neler yapacak bunları konuşmamıza hiç gerek yok.


İngiltere'den 8 yiyen de bizdik.

9 yorum:

sMAnia dedi ki...

tebrik ettim be abi ....

Adsız dedi ki...

helal olsun.

Adsız dedi ki...

Siz etik dışına çıkarsanız biz de çıkarız diyorsun yani! İyiymiş... Rakip yapınca "Terbiyesiz", kendi takımın yapınca "Ama onlar da yaptı"

Dt dedi ki...

Gol atmanın etik olup olmadığını tartışmak bile gereksiz geliyor bana. Futbol gol atınca güzel , sahada güzel.

Ömer Şahin dedi ki...

Türkiye'de ne kadar kolay efsane olunuyor, bir tam sezon oynamaya bile gerek yok. Harry Kewell da efsane, Muslera da, Lincoln de. Herkes efsane Türkiye'de.

aCid dedi ki...

Yazanın eline sağlık.

Dt dedi ki...

Sevgili Ömer ;

Saydığın isimlerin hepsi bir sezondan fazla oynamasının yanında Lincoln'un efsane ilan edildiğini ilk kez senden duyuyorum :)

Adsız dedi ki...

Galatasaray'ın ligin son maçında sezon boyu gösterdiği üstün performansın ödülü olarak bir gol atıversin ve sevinsin diye zaten 2-0 olmuşken Muslera'ya penaltı attırmasını Manisaspor'a yönelik bir hareket (dalga geçmek, vs) olarak algılamak düpedüz aptallığın son noktasıdır. Kalecinin bu amaçla penaltı atmasının Manisaspor'u rencide edecek biçimde anlaşılabilecek hiçbir mantıklı yönü yoktur. Eğer alınan Manisasporlu varsa o tamamen onun hüsnü kuruntusudur. Muslera'ya penaltı attırarak Galatasaray'ın Manisa'ya nasıl bir mesaj vermiş olarak rencide ettiğini açıklayabilene bravo. Kalecinin bu şartlar altında penaltı atmasının nesinin rencide edici, nesinin dalga geçmek olduğunu birisi bana açıklasın dişimi kıracağım.

B - T dedi ki...

bravo...