24.04.2012

Chelsea > 4-3-3



Baştan söylemem gerekiyor ; iki maçı da izleme fırsatım olmadı. Açık konuşmak gerekirse Barcelona sempatizanı yakın arkadaşım hariç kimseye de bu turu Chelsea'nın geçebileceği yönünde bir tahminde bulunmadım. Çünkü Finalin El Clasico olacağına çoğu futbolsever gibi inancım ve arzun daha fazladı.

Özetlemek gerekirse "uzaylı takımı" diye tabir edilen Barcelona 3 maçtır kazanamıyor. Chelsea ile oynadıkları 2 maçta yedikleri 3 golün tamamını uzatmalarda yediler. Bence sonu hazırlayan da bu ; aşırı güven.


Maçla ilgili okuduğum yorumlarda Chelsea'nin tamamen kapandığını ve başka bir deyişle catenaccio izlettiği yazılmış. Bunlar doğru olabilir fakat 2-0 öne geçtiğiniz ve rakibin 10 kişi kaldığı -üstelik defansın en önemli ismi John Terry- maçı evinizde 2-2'ye getirmenin açıklaması olamaz. İkinci gol neyse ama ilk yarının bitişini beklediğiniz saniyelerde yediğiniz bir golle maç 2-1 oluyorsa her şeyden çok teknik direktöre kızarsınız. Böyle maçlarda Barcelona gibi bir takımla aynı tarzda futbol oynamak mağlubiyeti ve hatta hezimeti kabul etmektir. Zira ufak dikkatsizliklerin , dağınık defans anlayışının nelere mal olduğu ilk maçta Barcelona'nın Alexis Sanchez'le yakaladığı şu iki pozisyonda rahatça görülebiliyor ;



Cüneyt Çakır'ın bu maçı yönetmesi Türk futbolu için çok önemli bir adım. Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nden elendiği son maç olan o meşhur Barcelona - Inter maçı gibi deplasman takımı yine 10 kişi kaldı. Oyundan atılan Terry'nin söylediğine de bağlı kalacak olursak Cüneyt Çakır'ın kararı doğru. Okuduklarıma göre maçı da iyi yönetmiş , öyleyse Avrupa Şampiyonası en azından hakemlerimizle katılabileceğimiz bir turnuva olacak demektir.






Bu maçı o meşhur Tom&Jerry eşleşmeleri ile kıyaslamak futbola ihanettir. Drogba'nın en çok Drogba olduğu , Ronaldinho'nun resital verdiği ve Messi'nin "bu çocuk kim yahu ?" sözlerine en çok maruz kaldığı dönemler.


Unutmadan ; 2009 yılında Iniesta'nın golüyle Barcelona'nın mucizevi biçimde tur atladığı , Chelsea'nin trajik bir şekilde kupaya veda ettiği yarı finali hatırlamamak olmaz. Futbol tarihi böyle intikamlarla doludur ;



Hiç yorum yok: