3.04.2012

2 Penaltı , Hey Gidi Romario !


"İster milli ister kulüp düzeyinde olsun , eğer rakibiniz adının içinde "İtalya" varsa ne olduğunu anlamadan dışarıda kalabilirsiniz"


Bu söz ünlü bir futbol adamı ya da dönemin önemli bir şahsiyeti değil bana ait. Tarihin tozlu tozsuz bütün raflarında harf harf yazılı olan bu kural bu gece de işliyordu...


Allegri akıllı adam. Kendi evinde de Nou Camp'ta da düzenin bozmadı , deli cesaretine kalkışmadı. Sabırla golü bekleyen yapısı en akıllıca duruş olacaktı fakat Barcelona yine hızlı başladığı maçı kazandığı penaltıyla avantaja çevirdi. Dakikalar 11 skor 1-0 olduğunda Milan takımı hakeme itiraz etmekle meşguldu.
Herkes beklenen sonun başlangıcına şahit olduğuna inanırken Ibrahimovic eski takımından intikamını yaptığı asistle aldı.

İlk yarı böyle bitseydi belki bu satırlara Guardiola'nın çöküşünü yazıyor olurduk fakat maçın hakemi Björn Kuipers Barcelona'ya meşhur Inter turu sonrası ikinci bir italyan şoku yaşatmak istemedi ; 41. dakikada ikinci penaltı. Sanırım futbolcu olsaydım takımımın gol yemesinden en çok korktuğum dakika ilk yarının sonları olurdu. Milan takımı da böyle düşünüyormuş. Golü yedikten sonra işlerin değiştiğini geri kalan 50 dakikada çok net gördük.


İkinci yarı psikolojik olarak dağılmış bir Milan ve rakibinin tam tersi bir duygu durum içinde bulunan Barcelona arasından geçti. Zaten skor 3-1 olduktan sonrası tatsız tutsuz bir maç. Durumun vahamiyetini Milan'ın oyunu Barcelona yarı sahasına ancak son 3 dakikada -o da Barcelona aktif dinlenmeye geçince- yaptığını söyleyerek özetleyebilirim.

Bi de sürekli söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum ; Victor Valdes Katalan olmasaydı keşke...


Sizi bilmem ama ben Barcelona'nın oynadığı futboldan keyif almayı 2 sene önce bıraktım. Rakibin direncini kırana kadar pas yapmanın yerine delice hücum edebilmeyi , taraftarları biraz olsun heyecana sürükleyebilmeyi tercih ederim. Bu açıdan Bakero'lu , Romario'lu , Koeman'lı , Rivaldo'lu ve hatta Kluivert'lı Barcelona'yı bugünün övgülerle sığdırılamayan Barcelona tablosuna 1000 kez tercih ederim.

Hem o zamanlar veliahtı değil futbolun tanrısı oradaydı be !



Önemsiz Not : Hakem Björn Kuipers bu sezon Barcelona'nın kazandığı ve rakibi Porto'nun 2 kırmıza kart gördüğü Süper Kupa finalinin de hakemi. Kartlar doğruydu , benim işaret ettiğim hakemin Barcelona'ya galibiyet rakiplerine felaket getirdiği.

Hiç yorum yok: