5.04.2012



Son yılların en güzel Avrupa Ligi çeyrek final maçları diyebiliriz. İlk maçların 3 tanesi 2-1 , Schalke - Athletic maçı 6 gollü bitmişti.

Geçen hafta sonu Hannover seneye yine burada olabilmek için en azından beraberlik çıkarması gereken maçta evinde Mönchengladbach'ı yendi. Formda olmasına formda fakat 2-1 biten maçın rövanşında Atletico Madrid karşısında işi zor. Güzel maç olur , güzel goller de olur.

Sporting , Manchester City'i geçtikten sonra Metalist'e turu kaybederse -üstelik 2-1 önde çıkacağı bir rövanş maçı sonrası-  zaten hak etmiş demektir. Tabi Metalist son yollarda hep tehlikeli bir takım oalrak dikkat çekti. Meçhul.

Valencia son maçında evinde öne geçmesine rağmen Levante ile berabere kaldı. Gelecek sene Şampiyonlar Ligine gidecek üçüncü takım olabilecek tam 7 takım var , belki daha fazlası. Fakat Valencia'nın asıl amacının Alkmaar olduğu belli. Tabi Alkmaar için de durum bundan farklı değil , hafta sonu Vitesse ile berabere kalarak liderlik şanslarını kaybettiler. Bunları söylerken ufak bir parantez açmakta fayda var ; Hollanda'da 1. ile 6. sırada bulunan Heerenveen arasında sadece 4 puan fark var.
Valencia - Alkmaar maçı da heyecanlı olur , net olur , gol olur.


Geldik günün en önemli maçına ; Athletic Bilbao - Schalke 04


Belki Athletic Bilbao'nun turu kaybetme şansı çok fazla değil , belki Schalke için lig daha mantıklı bir seçenek olabilir. Fakat Alman takımlarının sonuna kadar mücadele etmeyi seven yapısı ve Bayern'in Şampiyonlar Ligi yarı finaline yükselerek ülkenin örnek çocuğu profiline devam etmesi Schalke'nin en azından müthiş bir mücadele vereceğinin kanıtı diyebiliriz.
Bilbao için çok fazla şey söylemeye gerek yok. İyi bir takımlar ve takım oyununu iyi oynuyorlar. Bu maç için en iyi yorumu atalarımız yapmış ; "Erken gol atan yol alır"

Hiç yorum yok: