11.04.2012

Alex'sizlik x Aykut Kocaman



Fenerbahçe'ye geldiği günden beri Alex konusunda diretiyor Aykut Kocaman. Alex'i tek forvet oynatmak , hiç oynatmamak ya da serbestliğini kısıtlayacak herhangi bir hareket. Bugün Kayserispor karşısında Alex'in futbolu bıraktığı günün resmini tekrar gördük. Duran toplarda etkisiz , ilerde pozisyon bulamayan , alan arayan futbolcuları besleyebilecek bir oyuncu ; Alex'in eksikliği.


Kayserispor'u tebrik etmek lazım fakat Şota'nın da bazı şeylerin farkına varması gerekiyor. Takım bu kadar pozisyon bulurken Kujovic'in cömertliğine göz yumması , yetmezmiş gibi bir de penaltı attırması resmen mağlubiyeti çağırmak oldu.

Diğer taraftan Aykut Kocaman'ın hamlelerine bir şeyler söylemek lazım. Ben değil , yetkili kimse o söylesin. Özellikle son maçlarda orta sahayı rakibe bırakıp resmen şans eseri galibiyet bekliyor. Bugün Fenerbahçe tur atladı ama mevcut durum devam ederse ne kupa kalır ne lig. Bienvenu'ye Türkiye sınırlarından sadece Aykut Kocaman güveniyor , müthiş etkisiz bile oynasa Sow'a 120 dakika ancak Aykut Kocaman tahammül edebilir. En kritik dönemde Caner'i oyundan aldı , hiç gerekli olmayan bir noktada Semih'i oyuna soktu.


Özgür Yankaya genel olarak iyi maç yönetse bile 2 çok kritik hatası vardı ;

1- Semih'e kırmızılık pozisyonda sarı kart gösterdi ,
2- Normal sürenin son dakikasında Kayserispor'un faulünü vermedi , o top döndü gol oldu.



Diplerden Not : Hafta içinde Muslera'nın penaltı kullanmasının etik olmadığını iddia edenlere Baroni son penaltıyı gol yapınca "ağlama" figürleriyle cevap verdi. Rakibi aşağılamaya girer mi uzmanlar tartışsın.


Neticede Aykut Kocaman'ın hataları halının altına , Fenerbahçe yarı finale kaldı.

Hiç yorum yok: