11.12.2011

Trabzonspor - Galatasaray




Hafta içi oynanan Fenerbahçe maçı öncesi "Galatasaray'ın en zor derbisi hangisi olur ?" diye sorsalar düşünmeden Trabzonspor maçı derdim.

Geride kalan 13 maç sonunda 21 puan toplayan Trabzonspor'un 21 , 15 maç oynayan Galatasaray'ın 28 puanı var. Puan durumu kimseyi yanıltmasın çünkü Trabzonspor ligin en etkili takımların birisi.

Sezon başlarken geçen sezonun en akıcı futbolunu oynayan Trabzonspor , Selçuk İnan , Egemen Korkmaz , Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam gibi isimlerini elinde tutamadı. Üstelik bu oyuncuların üçü Galatasaray'a gitti. Buna rağmen orta saha ve özellikle defans kurgusunu yerine oturtan Trabzonspor , yaz dönemine damgasını vuran şike operasyonu sonunda Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi yolunu tutan takım oldu.

Hafta içinde Galatasaray dev derbide Fenerbahçe ile karşılaşıp maçı 3-1 kazandığı sırada Trabzonspor'lu oyuncular Lille maçına çıkmak üzereydi. İstediği sonucu alıp sahadan beraberlikle ayrılan Trabzonspor'u Inter yaktı ve temsilcimiz Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Bu süreç içinde avrupa tecrübesi düşük bir ekiple güzel bir iş çıkaran Trabzonspor , aynı anda ligi kaldıramadı. Kaldıramadı diyorum çünkü bu sezon TSL'de hafta içi de maçlar oynanması sonucunda oluşan ağır tempo en çok Trabzonspor'un canını yaktı. Buna rağmen zirve yarışandan kopmamış olması Trabzonspor için önemli.

Muhtemel Kadrolar


Galatasaray :



Trabzonspor :




Muhtemel 11'lere bakıldığı zaman Galatasaray'da harika bir Fenerbahçe maçı çıkaran Baros'un olmaması Sarı-Kırmızılı ekip için büyük bir handikap gibi duruyor. 4-4-2 sisteminde başarıyı bulan ekip Trabzonspor maçına orta sahayı kalabalık tutarak oyunu kontrol etmek isteyecek.

Trabzsonspor ise kendi oyunundan ödün vermeden çift forvetle sahaya çıkıyor. Semih Kaya ve Eboue'nin son maçlardaki performansına bakınca benim dikkat çekmek istediğim iki önemli Trabzonspor oyuncusu var ; Alanzinho ve Burak.


Sol bölgede Riera ısrarına devam etmeyen Fatih Terim , Hakan Balta'nın da zaten formsuz olan görüntüsünü iyice bozmamış olacak. Trabzonspor'un arkaya atılan toplarda Burak'la gol araması ve Halil'in Burak'a alan yaratması gibi varyasyonlar Trabzonspor'un en önemli opsiyonlarından birisi.


Galatasaray cephesinden bakacak olursak , uzun bir aradan sonra kazanılmış bir Fenerbahçe derbisi moralleri olumlu etkileyecektir. Bunun dışında Elmander'i Glowacki'nin marke edeceğini düşünmekle birlikte o bölgede özellikle Giray'ı hataya zorlayabileceğini düşünüyorum. Bu noktada Baros'a olan ihtiyaç artacaktır.



+90 Sonunda

Sonucu kestirmek güç olsa bile gol sayısının yüksek olabileceğine inandığım bu maçta Galatasaray'ın kazanmaya yakın olan ekip olduğunu söyleyebilirim. Bir başka ihtimal ise gollü beraberlik.



Güzel bir maç olsun.

Hiç yorum yok: