12.12.2011

Şike Düşürülsün !


( İlk başta uzun bir yazı yazdım fakat şu altta yazdığım ilk iki paragraftan sonra bütün yazdıklarımı silerek neticeye geldim. Bulunduğumuz süreci ifade etmek için yeterli olduğunu düşünüyorum )


Geçen gün yayınlanan bir haberde ; iddianamede adı geçen kulüplerin başkanlarının toplandığı ve mevcut şike yasasının 58. maddesinin değiştirilmesi için uygulamaya geçeceklerinden bahsedildi. Bunun anlamı şu ; "Şike yapan takımlar küme düşürülmeyecek !"

Herkes uzun süredir duyduğu "marka değeri" , "Türkiye'nin uluslararası prestiji" ve "adalet" söylemlerini unutsun. Artık çoğu kulüp başkanları tarafından da resmen dile getirildiği üzere şike yapmak yarı serbest. Peki diğer yarısı nedir ?

Örneğin Fenerbahçe'nin şike yaptığı kanun önünde kabul edilirse kazandığı şampiyonluk ne olacaktır ? Bu sezon oynadığı maçlar ne olacak ? Hepsini geçtim , bundan sonrası için hangi kulüp şike yapmaktan çekinecektir ?
Bizim şikeye cezadan anladığımızla İtalya'nın anladığı arasındaki fark bile iki ülke arasındaki futbol geçmişini özetler nitelelikte. Oysa bizim bu olaydan bile aldığımız sonuç "Juventus'un İtalya Futbol Federasyonu'na açtığı tazminat davası"

Bir yanda şike yaptığı sezon kazandığı şampiyonluk elinden alınan ve küme düşürülen Juventus , diğer yanda iddianamede şike yaptığı açıkça yazılı olan fakat karşılığında futbolun büyükleri tarafından "yasa değiştirilsin" diyerek desteklenen 7 Kulüp.


Umarım ülke olarak UEFA'nın yaptırımlarını konuşacağımız günler görmeyiz.

Hiç yorum yok: