7.12.2011

İnsafsız Galatasaray !


Derbi öncesi çeşitli mecralarda çeşitli yorumlar yapıldı. Kimisi maçın pozisyonsuz , kimisi golsüz geçeceğini , kimisi Fenerbahçe'nin ne olursa olsun kazanacağını kimisi ise Galatasaray'ın evinde galip geleceğini yazdı.

Maç kadroları açıklandığında herkesin şaşırdığı bir karar vardı ; Fatih Terim Emre Çolak'la başlıyordu.

Bu , Fatih Terim'in verdiği tarihi kararlarda bir ilk değildi. Yıllarca genç oyunculara çalıştırdığı her takımda sonuna kadar güvenen Terim , bu kez çok önemli ve kritik bir maç öncesi böyle bir karar vermişti. Ve maç başladı...


Beklenenin aksine inanılmaz ofansif oynayan , golü isteyen ve rakibi kendi yarı sahasından dışarı çıkarmayan bir Galatasaray vardı. İlk 30 dakika içinde çok net pozisyonlar bulan Galatasaray Volkan Demirel'in harika performansı ve bazı pozisyonları bireysel beceriksizler yüzünden cömertçe harcadı. Fakat bu süreç içinde kesin ola şey Galatasaray'ın oynadığı inanılmaz futbol ve Fenerbahçe'nin Galatasaray kalesine şut neredeyse hiç gidememesiydi.

Nihayetinde olması gereken oldu ve Galatasaray golü buldu. Bunu bir taraftar olarak değil futbol adaletini destekleyen olağan bir sonuç olarak söylüyorum. Geri kalan dakikalarda yine pozisyonlar bulan Galatasaray ilk yarının bitimine 5 dakika kala 2. golü de bulunca devreyi rahat kapattı.

Fatih Terim çok akıllı bir hamle yaparak oyuncu değişikliğine gitmeden çıktı ikinci yarıya. Oysa Aykut Kocaman çok yanlış iki hamle yapmıştı bile ; orta sahayı tamamen düşüren Emre Belözoğlu değişikliği ile Fenerbahçe olası bir direncini de yok etti.

İkinci yarının ilk 10 dakikası Fenerbahçe topa daha fazla hakim olan taraftı fakat bunun olumlu anlamda hiçbir etkisi olmadı. Bu 10 dakikalık süreci en iyi şekilde atlatan ve rakibini tek paslarla ileri çıkarak bozan Galatasaray , kazandığı bir korner sonrası 3. golü de bularak oyunu 66. dakikada garantiledi.

Melo'nun attığı golün enteresan oluşu hakkında ekşi sözlük'e bakabilirsiniz ; http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=felipe+melo%27nun+%C3%A7%C3%BCk%C3%BCyle+gol+atmas%C4%B1


Geri kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin direkten dönen bir topu ve son dakikada attığı bir golün yanında Galatasaray'ın yakaladığı bazı pozisyonlar olsa bile maç 3-0 olduğunda kısmen bitmişti.


İşin teknik analizi biraz daha uzun ve detaylı bir yazıda anlatılabilir fakat objektif olmayı başarabilen her bünyenin kabul edeceği üzere Galatasaray inanılmaz bir futbol oynayarak galip geldi ve skor olması gerekenden çok daha aşağıda kaldı diyebiliriz.


Maç ile ilgili bazı noktaları işaret ederek yazıyı sonlandırmak istiyorum ;

1 - Semih Şentürk'ün Semih Kaya'ya yaptığı faul ; Maç 3-0 giderken yapılmış ve hiçbir mantığı olmayan bu sert faul gerçektende yakışmadı. Gencecik bir futbolcuya yapılan bu hareket için Semih Şentürk'ü kınıyorum.

2- Maç öncesi iddialı yorumlarını hakaret boyutuna ulaştıran Fenerbahçe taraftarlarının maç sonunda konuyu olmaz yerlere getirip tebrik edebilme erdemini gösterememesini anlayamıyorum. Bu zihniyetle hiçbir yere varılmaz.

3- Lig Tv spikerlerinin Galatasaray maçlarında takındıkları tavır bir Galatasaray taraftarı olarak anlamlandırmakta güçlük çektiğim bir konu olmaya başladı. Özellikle bu maç esnasında anlamsız zamanlarda ısrarla ve defalarca verilen istatistikler , tarafsızlık ilkesini aşan yorumlar ve dahası. Bunlar gerçekten hoş değil.



Bütün bunların dışında kendisine gazeteci diyen bazı şarlatanların artık futboldan kirli ellerini ve içi boş kafataslarını çekmelerini diliyorum.



Bütün Galatasaray taraftarları renkdaşları kutlar , tebrik ederim.


#AsaletinBizeYeter

Hiç yorum yok: