8.12.2011

Futbolun Kompleksli Taraflılığı

Dün oynanan ( 7 aralık 2011 Galatasaray Fenerbahçe maçı ) derbi hakkında 2 adet blog yazısı yazdım. Orada işin her türlü konusunu enine boyuna yazmamın yanında , yazının sonuna taraflı - tarafsız kalemlerden alıntılar koydum.

Bahsi geçen mücadelenin tertemiz bir maç olduğu ve Galatasaray'ın özellikle inanılmaz bir futbol oynayarak son yıllarda kimsenin izlemediği kadar üstün bir derbi çıkardığı herkesin ortak görüşüydü. Elbette futbolun kompleksli kalemleri haricinde.


Fenerbahçe'de yıllarca görev yapmış Ziya Şengül'den tutun her fırsatta konuyu Galatasaray'a getirip saygı ve mantık sınırlarını zorlayan eleştiri ve hakaretlerde bulunan Selçuk Yula'ya kadar herkesin kabullendiği bu haklı galibiyete 2 Fenerbahçe'li yazar muhalefet olmayı tercih etti.

Öncelikle bu yazarların yazılarını direkt olarak size aktarıyorum ;

( Görsellere tıklayarak büyük boyutlarına ulaşabilirisiz )


Öncelikle , maçı sadece Fenerbahçe'nin eksiklerinden yola çıkarak kendince analiz eden ve Galatasaray'dan sadece "iyi motive olmuşlar" olarak bahseden , son paragrafı Fırat Aydınus'un kötü! yönetimine atıfta bulunarak "rövanş için beklediğini" ima eden Gürcan Bilgiç ile başlıyorum ;



İkinci sırada elbette Ercan Saatçi var. Futbol hakkında nasıl bir etkinliği olduğunu anlamadığımız halde spor yazarlığı yapan bu şahsın fanatizm kokan , Gürcan Bilgiç'e gçre daha kapalı ve "ima dolu" yazısı ;



Yazısına "Galatasaray'ı tebrik etmesi gerektiğini" söyleyerek başlayan Ercan saatçi de Yılmaz Özdil stiline geçiş yapmış. Maçı haklı galibiyeti ve futbolun bütün gerekliliklerini yerine getiren Galatasaray hakkında tek bir cümle etmeden tamamladığı gibi bütün hadiseyi Bilica'ya yıkabilecek vizyonunu yansıtmış. Bunun yanında , devam eden hukuki süreci de zekice! göndermeler yapan Ercan Saatçi , espri yaptığını belirterek içimizi rahatlatıyor.


Bütün bu yazılara söylenecek çok şey var. Bilmiyorum burayı okurlar mı , yahut okuyup ciddiye alırlar mı fakat kendilerinin de bildiği üzere balçıkla güneş sıvama devri geride kaldı. Bir gerçeklik üzerine konuşurken kendi inandığınız safsatalar ile suyu bulandırmanızın kimseye bir katkısı yok. Ağzından salyalar akarak o sayfayı okuyan fanatikler için yazıyorsanız bu da durumu değiştirmeyecektir. Üstelik o maçın skoru Fenerbahçe lehine olsaydı atılacak başlıkların "her şeye rağmen !" olacağı da gün gibi açık.



Bütün evrenin , Fifa'nın , Uefa'nın ve hatta belli belirsiz örgütlerin bile Fenerbahçe ile uğraştığına inananlar için Altan Tanrıkulu'ndan geliyor ;


"Fenerbahçe Spor Kulübü böyle yükseldikçe önünü kesmek isteyenler sadece Türkiye'de değil dünyada da olacaktır"



Şifa dilerim.

Hiç yorum yok: