10.12.2011

Sayko Tevez


10 yıllık profesyonel futbol hayatına şimdiye kadar 5 takım sığıdıran , West Ham hariç oynadığı bütün takımlarda şampiyonluk yarışı veren adamın hikayesi biraz garip.


Boca Juniors'da oynarken herkesin gözü bu adamın üzerindeydi. Topla hızlı , dayanıklı ve bitirici vuruşları etkili bu genç yeteneğin avrupa yolu tutacağına kesin gözüyle bakılırken o tercihini Corinthians olarak yaptı. Futbola sonradan monte olan Oligark abileri gibi aniden ortaya çıkan ve aynı sezon Javier Mascherano'yu da Corinthians kadrosuna dahil eden Kia Joorabchian , anlatacağımız bu adamın hikayesinde önemli bir yeri var.

Corinthians ile şampiyonluk sevinci yaşayan Tevez için otoriteler geç kalmış avrupa macerasına start vereceğini düşüyordu. Dünya çapında kulüplerin ismi geçerken sahneye yine Kia Joorabchian çıkıyor ve Javier Mascherano ile birlikte kendisini West Ham United'a getiriyordu.

West Ham dönemi pek parlak geçmeyen Tevez bu kez bekleneni vererek Manchester United'a transfer olmuştu. Burada Cristiano Ronaldo , Rooney , Nani , Giggs , Scholes , Ferdinand ve Van Der Sar'la birlikte oynamaya şansı yakaladı. Manchester United'da 2 Premier lig şampiyonluğu , 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu , 1 Lig kupası ve 1 Fifa Dünya Kulüpler Kupası kazandı.

Söylentiye göre kendisinden fazlaca memnun olan teknik direktörü Alex Ferguson'un uzun vadeli kontrat teklifini "3-4 yıl içinde futbolu bırakmayı düşünüyorum" diyerek reddeden Tevez , hemen ardından ezeli rakip Manchester City'nin rüya kadrosunda yer buldu.


Şimdilerde Manchester City'den ayrılmak istediğini söyleyen Tevez'in peşinde Milan ve eski takımı Corinthians var. Üstelik son dedikodulara göre devre arasında Milan formasını giymesi yüksek bir olasılık. Bu süreçte Tevez'in menejerliğini üstlenen
Kia Joorabchian'ın demeçleri de hayli ilgi çekici ;

"Tevez'in Brezilya'ya dönmesi olasılıklar dahilinde"


Kia'nın kontrolünde bir oraya bir buraya !

Hiç yorum yok: