11.12.2011

Trabzonspor - Galatasaray : Eski Trabzonspor'lu Futbolcular


Maç öncesi konuşulan kadrolara baktığımızda Baros'un ilk 11'de olmayacağı söylenmişti. Hafta arası Fenerbahçe maçında 4-4-2 günlerine geri dönen Galatasaray'ın , Elmander ve Baros ikilisiyle çift santrafor performansı açıkça görünüyordu.

Maçın ilk 30 dakikasını izleyemedim fakat geri kalan 1 saatlik sürede muhteşem bir Galasataray izledik. Gün geçtikçe artan performansına bir yenisini daha ekleyen Galatasaray maçı da rahat kazandı ; 0-3


İlginç istatistikler şu şekilde ;


* Top kaybı / Top çalma sayıları 64. dakika itibariyle : iki takımın da 42-20 ,

* 65. dakikada korner sayıları eşitti ; 4-4 ,

* Dakikalar 70'i gösterirken Trabzonspor'un 15/6 , Galatasaray'ın 12/0 ceza sahasına orta isabeti vardı ,

* 75. dakika sonunda Galatasaray topla oynamada Trabzonspor'a %60 - %40 üstünlük sağlamıştı ,

* Galatasaray'ın 51. dakikada 220 , 75. dakikada 400 ve 89. dakikada 501 başarılı pası bulunurken Trabzonspor aynı dakikalarda yaptığı başarılı pas sayısı 165 , 215 ve 250 ,

* 70. ve 80. dakikalar arasında Galatasaray'ın topla oynamada Trabzonspor'a %78 - %22 gibi bir üstünlüğü bulunuyordu ,



Bütün bunları yazma sebebim Galatasaray'ın gösterdiği gelişim. Trabzonspor'un hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nden şanssız elenişinin moral bozukluğu ve yorgunluğu sebebiyle maçı kaldıramayacağı zaten beklenen bir sonuçtu , bu yüzden Trabzonspor'a yüklenmek haksızlık olur. Üstelik maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun tarafı tarafsız herkesin tepkisini çeken kırmızı kartı da varken ;


54. dakikada Müftüoğlu inanılmaz bir karar vererek Zokora'yı oyundan attı. Elbette hakemler hata yapacaktır fakat bir hakemin kırmızı kart olduğunu iddia edebileceği hiçbir görüntünün olmadığı bir yerde tereddütsüz kırmızı kart göstermesi gerçekten affedilir şey değil.

Elbette buna bağlı olarak Galatasaray'ın zaten 0-2 önde oluşu ve oyunu istediği tempoda sürdürdüğü gerçeğini görmezden gelemeyiz. Tabi bu karar sonunda oyundan düşen Trabzonspor ve Fenerbahçe maçının yorgunluğunu hisseden Galatasaray'ın da tempoyu iyice düşürmesiyle maçın geri kalan 35 dakikalık bölümü golf maçı gibi geçti. Zaten yukarıda verdiğim istatistikler de Galatasaray'ın pas yüzdesindeki artışı ve oyunun temposunu belli ediyor.


Maça Celustka yerine Serkan'ın geride başlatarak Henrique'yi ileride oynatan ve Alanzinho'yu yedek başlatan Şenol Güneş'in defansif önlemler almış oldu. Halil'i Burak'ın arkasında oynatarak ve Colman'ı geri çekerek arkaya atılacak toplarla gol bulmak istedi. Burada Semih Kaya ve Ujfalusi'nin başarılı performansını tebrik etmek lazım. Maç boyunca neredeyse kusursuz oynadılar ve kademeyi Eboue ile birlikte inanılmaz tamamladılar.

Maç öncesi benim oyunu değiştireceğine inandığım isim Elmander'di. Yine rakibi zorladı , pres yaptı ve golünü de attı. Giderek artan performansı gerçektende tebrik edilmesi gereken cinsten.


Eski Trabzonspor'lu Futbolcular


Maça damgasına vuran 3 olay vardı ;

Birincisi , Galatasaray'a transfer olan 3 Trabzonspor'lu futbolcudan ikisinin gol atmasıydı. Selçuk harika bir frikik golüyle Galatasaray'ın yıllar süren frikik golü hasretine son verdi.
Oyuna 86. dakikada dahil olan Ceyhun Gülselam ise enteresna bir golle maçı tamamladı.

Üstelik Trabzonspor seyircisinin ıslıklamadığı tek eski Trabzonspor futbolcusu olarak.

İkincisi ; Trabzonspor taraftarının sahaya attığı yabancı maddelerden birisinin kendi kalecileri Tolga Zengin'e isabet etmesiydi. Abartmıyorum , gözü bile çıkabilirdi. Artık sahalarımızda bu gereksiz agresifliğin olmamasını diliyorum. Zira maç içinde hiçbir gerginlik bile olmamışken.

Üçüncüsü ; Kuddusi Müftüoğlu'nun gereksiz bir kırmızı kartla maçı adeta doğramasıydı. İyi kötü temposu olan bir maçı haksız bir kırmızı kartla adeta bitirdi.


Bunların yanında Tolga Zengin'in hakkını vermek lazım. 3 gol yemiş olsa bile yine önemli kurtarışlara imza attı , aksayan ve özellikle 65 - 75 arası adeta yok olan defansını tek başına kurtardı.



Maç sonunda Galatasaray 31 puana yükselirken , Trabzonspor maç eksiğiyle birlikte 21 puanda kaldı.

Hiç yorum yok: