18.12.2011

Futbol , Konuşmamız Lazım


Maç öncesi basının da yardımıyla Fenerbahçe taraftarları provoke edildi. Herkesin dilinde "intikam" sözcükleri vardı. Trabzonspor'un alakası olmadığı konularda Trabzonspor'a tepki veren ve asıl tepki vermesi gereken insanları kahraman ilan eden Fenerbahçe taraftarının desteğiyle maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe oldu.

Maç hakkında teknik bir analiz yapmaya bile gerek yok. Topa daha çok sahip olan ama son paslar ve son vuruşlarda inanılmaz beceriksiz olan bir Trabzonspor ile evinde olmasının avantajını iyi kullanan bir Fenerbahçe vardı. Maçın büyük bölümünde baskı kurmayı başaran Trabzonspor'un son 35 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen baskısına devam edebilmesini de tebrik etmek lazım. Bu yüzden maçın skoruna kimsenin itiraz edebileceğini düşünmüyorum.

Benim değinmek istediğim 4 konu var ;


1- Cüneyt Çakır : İlk kez Cüneyt Çakır'ın bu kadar bariz hatalar yaptığını gördüm. Maçın genelinde iyi olsa bile Gökhan Gönül'e ikinci sarı kartı çıkarmamakla büyük bir hata yaptı. Bu hatasını Aykut'a 2. sarı kartı verirken perçinledi.

2
- Selçuk Şahin'in sedyesi : Selçuk Şahin 90. dakikada sakatlanıp oyundan çıkmak istedi. Sedyeyle oyundan çıkarken görüntülendikten 1 dakika sonra Fenerbahçe kalesinin önünden geçtiğini gördük. İlginç bir andı.

3- Provokasyon : Bir kısım Fenerbahçe'li futbolcu maçın büyük bölümünde provokasyonda bulundu. Özellikle faul pozisyonlarında abartılı tepkiler , rakibin faul kazandığı pozisyonlarda ise gösterilen tutum sebebiyle zaten gergin olan taraftarı iyice tepkiye sürüklemiş oldular.
Bu tip konularda futbolcular böyle davranırsa deplasman maçları her takım için çileye dönüşür , dönüşmesin.

4
- Mehmet Topuz : Trabzonspor'lu Aykut'un ikinci sarı karttan atıldığı pozisyondan sonra Gökhan Gönül hakeme gidip "faul yoktu hocam" itirafında bulunurken onu formasından çekerek susmasını söyleyen de golü atan da kendisiydi. Sahalarda görmek istediğimiz şeylerden birisini yaptı , diğerini yapamadı. Haberin linki aşağıda ;

http://spor.milliyet.com.tr/gonul-leri-fethetti-/spor/spordetay/18.12.2011/1477333/default.htm




Maç sonunda bence ikinci bir anons skandalı daha yaşandı. Galibiyeti kendi marşlarıyla kutlaması gerekirken hoparlörlerden "Hayde" parçası yükseldi. Büyük takım sıfatının rakibe saygı duyarak kazanıldığını unutanlar yaptıkları saygısızlıkla sınıfta kaldı , Fenerbahçe ise 16. haftayı 2. olarak bitirdi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to look it over.

I'm definitely enjoying the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers!
Fantastic blog and wonderful design and style.

Take a look at my web-site :: how to get a boyfriend