1.10.2012

Heykel Gibi



Taraftar heykelini dikerken yönetimin yolladı futbolcu olmak...


Benim gönül verdiğim renklerin karşısındaki yakada 8 yıl forma terletti Alex De Souza. İlk sezonunda büyük maçları çok iyi çıkaramadı , fazla eleştiri aldı. Yeri geldi sahada yürüdüğüğü için eleştirildi , gün geldi "Brezilyalı oyuncular arasında gruplaşma yaratıyor" diye suçlandı.

Alex , arkasında 136 gol bırakarak takımından uzaklaştırıldı. İşin teknik kısmına bakacak olursak total futbol kriterlerine uygun olmayan bir yapısı olmasına rağmen eskilerin 10 numara tabirine en uygun oyunculardan birisi olarak yaptı görevini. Fenerbahçe'nin başına kim gelirse gelsin ondan koşmasını değil en iyi bildiği işi ; gol atıp gol attırmasını istedi. Esasında Fenerbahçe'nin tarihi boyunca futbol takımına yaptığı en büyük işkencenin bir ürünü olarak takımın "takımı sırtlayan adamı" olmayı ve Fenerbahçe takımını en kötü futbol oynadığı dönemlerde bile tepelerde tutmayı bildi.

Bir gün mutlaka bu sistemin değişmesi ve Fenerbahçe'nin takım kurgusuna dönmesi gerektiğini , yeteneklerine fazlasıyla güvendiği bir oyuncunun sırtında gidemeyeceğini bilenler bu konuyu hep konuştu. Fakat , uzun süre 4-5-1 ya da Fenerbahçe yorumuyla 4-4-Alex-1 artık kabak tadı vermeye başlamıştı. Bu uğurda Güiza mı madara olmadı , Kezman mı taraftarın sözlü saldırısına uğramadı. En sonunda bir kişi bu sistemi değiştirmeye karar verdi lakin bu kararı veren bu fikri uygulayabilecek donanıma sahip değildi ; "Aykut Kocaman".

"Alex'siz Fenerbahçe" projesine kararsız adımlarla devam eden , bir müddet kadroya alınmadıktan sonra zor maçlar öncesi takımı Alex'e emanet eden , peşin sıra yaşanan başarısızlıklar hiç yokmuş gibi kaybedilen ve kaybedilmesi gayet normal bir neticede olan Kasımpaşa maçı sonrası taraftarın heykelini diktiği adamın ipini çeken ellerden birisi olan Aykut Kocaman'ın geleceği de Alex ile çok farklı olmayacak gibi.


Konuyu dağıtmadan Türkiye'ye gelmiş en kaliteli yabancılardan olduğuna şüphe duyulmayacak , Fenerbahçe'ye katkısı tartışılamayacak ve Yoğurtçu Parkı semalarında belki sonsuza dek taraftarını selamlayacak Alex'e sevgi saygılarımı iletiyorum. Saygı duyulacak bir rakibim olduğu için kendisine teşekkürü borç bilirim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

guzel yazi olmus ellerine saglik