16.10.2012

Hakkım Var !



  • 4 gün önce affedilemez bir hata yapıp takımının hanesinden 3 puanı sildirmiş bir kaleciyi , o form ve psikolojiyle 4 gün sonra "tamam - devam" maçına süren ,
  • Ülkenin en iyi orta saha oyuncusunu kadroya almayıp , durumu taktiğe bağlayan ,
  • Sistemden bahsedip , 4 maçta 6 gol yiyen / 4 gol atan bir takım yaratan ,
  • Kalan 6 maçın neresinden tutsan elinde kalacak bir fikstürü olmasına rağmen hala daha umut dağıtmaya çabalayan ,
  • Türk futbolunun başka problemleri olduğunu söyleyen fakat saha içindeki duruma bile çözüm bulamayan , "gençlere önem verir" kartvizitine rağmen 70 milyonluk ülkenin binlerce lisanslı futbolcusu içinden alternatif üretemeyen ,

Bir teknik direktör ve peş peşe üçüncü dünya kupasını kaçıran bir millet.

Soracağım çok soru var ; Mesela Şenol Güneş , sakatlıktan yeni çıkan Onur Kıvrak'ı hazır tutup birbirinden hazır iki kaleciyle ligi götürebilirken Abdullah Avcı neden kaleyi başka ellere teslim etmedi ? Yahut bu milli takımın formasını giyebilecek , bir Tunay Torun'un yerine orada yer alabilecek başka bir oyuncu daha yok mu ? Bu ülkenin muhtaç olduğu sol bek Hasan Ali Kaldırım mıdır ?
Ya hepsi bir kenara ; Hamit Altıntop bu sezon bu kadar formsuzken ve üstelik fizik olarak zorlanırken bu takımda ve o bölgede işi nedir ?

Şimdi yeni moda teknik direktörlerin "bu bizim işimiz , yorumların anlamı yok" demesi. Kusura bakmayın , var !  Dünya kupalarında favori takımlar seçip , iklimini bilmediğim , futbolcusunu sevmediğim ülkeleri bana destekletmeye itecekse eleştirmeye sonuna dek hakkım var ! Eğer bu bir meslekse , kabul edilen doğruları bilmek için o mesleğe mensup olmak zorunda değilim. Üstelik senin bozuk süt satan bakkalı , dış politikada hata yapan siyasetçini eleştirebildiğin yerde fazlasıyla var.

Var hocam ; bende eleştirecek hak , sende düzeltilmesi şart çok şey var.

Hiç yorum yok: