23.10.2012

Zemin - Zihin - Hamit


Galatasaray 1 : 1 Cluj

Galatasaray'ın üçüncü şampiyonlar ligi maçından da galibiyet alamamasını çok sebebe bağlayabilirsiniz ; Zemin kötüydü , Eboue iyi değildi , Umut son toplarda etkisizdi , Elmander sakatlandı ya da daha fazlası. Bunların hiçbirisi yanlış değil fakat Türk futbolcusunun inatla aklını oyuna sokmaması kabul edilebilir değil. Birisi şu zeminlerde "paslar havadan , şutlar yerden" diye uyarmalı. Buna ek olarak ;

Hamit kötü oynadıkça Eboue'nin formu da düşüyor ,
Hamit kötü oynadıkça Selçuk göbekte insiyatif almakta zorlanıyor ,
Hamit kötü oynadıkça takım ritmi bozuluyor / oyun yavaşlıyor ,
Hamit kötü oynadıkça süre almaya devam ediyor.

Fakat bugüne dair açmak istediğim 3 parantez var. Bunlardan ilki Dany'nin risk alma konusundaki tahammül sınırlarını aşan tavrı. İkincisi Emre Çolak'ın oyunu aklıyla oynamama ısrarı ve sonuncusu Amrabat'ın doğru yer ve görevde takıma yaptığı katkı.


Konuyu toparlamak için maç içindeki 3 hareketi yazarak yazıyı da sonlandırmak istiyorum ;

89. dakikada Ambrabat'ın önüne düşecek topa Melo'nun rövaşata denemesi ve Ambrabat'ın çaresiz tepkisi. Demek ki problem pas alamama konusundan buralara kadar gelmiş.

Emre Çolak'ın bu kadar ağır bir zeminde oyuna girdikten sonraki ilk hareketinin yerden attığı pas , ikinci hareketinin top sürmek ve o topu kaptırmak olması.

Dany'nin en tehlikeli bölgelerde defalarca riskli hareketlerde ısrarcı olması (üstelik bu zeminde) , takımın kaderiyle oynaması.


Söyleyeceklerim bu kadar değildi ama yazarak bitecek gibi değil. İşin odaklarına kolay gelsin.

Hiç yorum yok: