24.09.2012

Burak 'Y(ık)ılmaz'


Şahsen Galatasaray'a transferine en soğuk baktığım isimdi Burak Yılmaz ; Geçen sezon takımının gollle burun buruna yegane adamı , maç başına yakaladığı 5 pozisyonun birini gol yaparak 30 gol barajını geçen hızlı adam...

Bu sezona cezası nedeniyle Beşiktaş maçıyla , üstelik deplasmanda başladı. Penaltı olmayan pozisyonda takımına penaltı kazandırması bütün hafta konuşuldu , hırsızın tillahı ilan edildi. Doğrudur , yaptığı şey kabul edilir değil ama ligin son gol kralının hakkında yazılanlar sürpriz transferi dışında bunlar olmamalıydı.

Burak Yılmaz eleştireleri inanılmaz bir kuvvetle bertaraf etmesinin yanında saha içinde de beklenenden fazla ve hızlı evrildi , bencil oyun yapısından ve faul almaya yatkın oyun kimliğinden sıyrılıp başka bir oyuncu oldu. Önce Arena'da oynanan Bursaspor maçında golünü atıp penaltı alabileceği bir pozisyonda ayakta kalmayı tercih etti , ardından Antalyaspor deplasmanında mükemmel bir frikik golünü yine penaltı alabileceği pozisyonda yıkılmayarak taçlandırdı.
Burak , bir futbolcunun kısa sürede nasıl aşama kaydedebileceğini ve iyi ellerde bir futbolcunun nasıl kabuk değiştirebileceğini gösterdi. Önce Şenol Güneş ve akabinde Fatih Terim sihri ile geçmişiyle bağlantısız bir adam ortaya çıktı.

Şimdi mükemmel basına düşen bunu da yazmak olur.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

"maç başına yakaladığı 5 pozisyonun birini gol yaparak".. Uzun zamandır bu kadar saçma bir şey okumamıştım. Geçen sene kaç TS maçı izledin? Adam girdiği poziyonların yarısından çoğunu attı, neden böyle bir şey yazdığını anlamak mümkün değil.

Fatih

Dt dedi ki...

Sevgili Fatih,

Esas olarak senin neden Burak hakkında yazdığım onca cümle içinden o cümleyi aldığın ve bu şekilde bir yorumla bana ilettiğini anlamak mümkün değil.
Soruna gelecek olursam geçen sezon yaklaşık 10 Trabzonspor maçının tamamını , bütün maçlarının ise özetlerini izledim. Burak gelişimini sürdürebilen bir futbolcu ve son vuruş konusunda hala eksikleri var.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

O cümleyi aldım çünkü diğer cümlelerin saçma değil sadece o cümlen saçma. Son vuruş konusunda eksiklikleri var başka, girdiği 5 pozisyonun birini gol yaptı başka..

Selamlar
Fatih

Celal Abbas dedi ki...

Burak Yılmaz için çok şey söylenebilir istatistikler verilebilir.ama Burak Yılmazın geldiği seviyeyi en iyi anlatan şey bence Burak Yılmaz Kendini Kabul ettirmiş bir Oyuncu. Nasıl oynaması gerektiğini herkes biliyor ve Herkes öyle oynaması gerektiğini düşünüyor. Bence Bu çok önemli bir kriter. Holosko mesela Hocalar onun için sistem kurmuyorlar. 4231 in sağına koyuyorlar oda kendi dişine göre uygun maçlarda iyi oynuyor ama Holoskonun oynaması gereken yer orasımı kesinlikle değil. Burak Yılmaz Futbol karakteri Oturmuş ,Kabul ettirmiş bir oyuncu. Eksikleri varmı var Tabii. Her oyuncunun eksiği olur.