14.05.2013

Yusuf'tan Daha Ortak



Derbi sonrasına damgasına vuran olayın iki ismi ; Burak Yıldırım ve Yusuf Ortak.

19 ve 20 yaşlarında olan bu iki gencin kaderini birleştiren şeydi o derbi. Maçtan hemen sonra Beyaz Tv'de yayınlanan spor programı görünümlü o yayına Burak'ın arkadaşı olduğunu söyleyen bir çocuk çıkardılar. Çocuk Burak'ın okuduğu okulu bile bilmiyordu ama inatla "kahpece bıçakladılar" diyordu. Hemen arkasından Aziz Yıldırım'ı suçlamaya kadar giden sözleriyle hayatını kaybeden arkadaşının çok dışına çıktı konuşmaları.
Sosyal medya 2 gün boyunca bu haberle çalkalandı. Reyhanlı'da ölen onlarca vatandaşın 1 saniye konuşulmadığı ortamda , Facebook profil fotoğrafları Burak'ın resmiyle donatıldı , adına gruplar açıldı , bir spor şiddeti vakası bir camiaya yıkılarak şiddet körüklendi. Yapmayın dedikçe hem Burak'ın ailesinin acısını taklit edip , 2 gün sonra unutacakları bir olayı konuştular hem de nefreti giderek şişirdiler.

Yaklaşık 1 saat önce Mobese görüntüleri haber kanallarına ve internete düştü. "Kahpece" diye bıçaklandığı o arkadaşınca ve bütün bir işgüzarlarca üstüne basa basa söylenen Yusuf Ortak , arkadaşıyla vedalaşıp evine doğru yürürken arkasından seslenen 7 taraftar vardı kayıtlarda. Canlı yayında "o bizden önce gitti" diyen arkadaşı ve diğerlerinin aksine Burak Yıldırım yürümüştü Yusuf'un üzerine ; asıl kahpenin onu oraya gönderen , daha sonra bu olayı bir intikam mevzusuna çeviren arkadaşları olduğunu bilmeden. Yusuf affedilmeyecek bir hata yapıp Burak Yıldırım'ın hayata gözlerini yumduğu o bıçağı savurduğunda diğerleri neredeyse kaçıyorlardı. İki gencin de hayatlarına kast eden asıl zanlılar da onlar olarak.

İki gündür bunun bir şiddet olayı olduğunu söyleyenlere "Katilsaray" diye cevap veren o karaktersizler şimdi çıkıp utanabilecek mi ? Bunun bir şiddet olayı olduğunu , gereksiz hesaplaşmaların , sokak kavgasına dönüşen ve sporla alakası kalmayan bu olayın son olmasını dileyebilecekler mi ? Facebook'dan Yusuf Ortak'ın sayfasına "tipe bak , zaten katil belli işte !" diyenler şimdi biraz da Yusuf Ortak'a üzülebilecekler mi ? Peki Yusuf'un bıçağı olmasaydı , bu sefer ölen ya da belki yaralananın Yusuf olabileceği ihtimalini konuşabilecekler mi ? Bunun artık bitmesi gerektiğini , riyakarlıklarını , utançlarını aynı sayfalara yazabilecekler mi ?

2 gündür takımımın şampiyonluğu hakkında tek kelime edemeden , üzüntü içinde olayı takip ediyorum. Artık sokaklarda formayla dolaşamayacak olmanın hüznüyle , içine kan lekesi iliştirilmiş futboldan midem bulanarak 2 gündür canımı sıkıyorum. Burak Yıldırım'ın atkısında yazanları örnek gösterenlere kızdığım gibi yine aynı şekilde kızıyorum , Yusuf Ortak'ın bıçak darbesine lanet ediyorum. Fakat bunu bir taraftar olarak değil , bir insan olarak yaşıyorum. Eğer biraz vicdanınız varsa siz de böyle yapın.


Ve esas ortaklar , futbolu yönetenler ;

Sahada gırtlak gırtlağa , medyada ateşi körükleyerek , kulübede ortamı gererek bu insanları bu hale getirenler utansın. Olayın içeriğine hakim olmadan bir adamı çıkarıp yalancı şahitliğine izin veren siz sözde spor programları ; hem yanlış kamuoyu oluşturmaktan hem gündemi yok yere meşgul etmekten ceza almalısınız. Birazcık utansanız bu işi de yapmazsınız ama neyse.


Futbol asla şiddet değildir.




Hiç yorum yok: