12.05.2013

Fenerbahçe 2 : 1 Galatasaray - Bir Dakika !


Sakin Bölüm

2 hafta önce programımızı yaptık , her derbi maçında olduğu gibi maçı olaysız ve rahat bir şekilde izlemek için yine evde izleyecektik , arkadaşın evinde izlemeye karar verdik. Maçı çok sevdiğimiz insanlarında katılımıyla 6 erkek izlemeye başladık. Biralar açıldı , cipsler koyuldu , muhabbet eşliğinde maç da başladı.

Aramızda bir Beşiktaş taraftarı da vardı ki o da kendi takımı için biz Galatasaray taraftarları ile aynı sonucu bekliyordu. Buraları hızlıca geçiyorum çünkü maçın futbol anlamında akılda kalan neredeyse hiçbir şeyi yoktu. Önce Galatasaray Burak Yılmaz'ın penlatı golüyle öne geçti , 8 dakika sonra Fenerbahçe eşitliği buldu , ondan 3 dakika sonra öne geçti. Penaltı doğru mu , golde ofsayt var mı , sanki biraz penaltı kokuyordu falan kısımlarına girmiyorum çünkü hiçbir önemi yok.

Maçtan önce fanatik Fenerbahçeli arkadaşlarım maçı beraber izlemek için teklif yaptı , kol kola maçı izleyecektik. Ne olur ne olmaz , maçın heyecanıyla kırgınlık olmasın dedik reddetdik. Fakat sahada buna uygun insanlar yoktu. Önce Volkan Demirel , yarım sezondur bütün rakiplerinin saygısını kazanmış bir adam olan Drogba'yı yok yere itekledi , üzerine yürüdü. Onun gerginliği soğumadan Emre Belözoğlu'nun , faul yaptığı rakibini yerden kaldıran Melo'yu yok yere ittirip gerginliği arttırması tuz biber oldu. Bu arada takımına maksimum zararı veren Eboue'nin de olmaz yere yerlere atlamaları işi iyice gerdi. Maçın sonucunun şampiyonlukla hiçbir alakası olmamasına rağmen işi sürekli gerenler gayet mutlu olmuştur bütün bunlar yüzünden. Maç tam bitti dediğimiz yerde oyuna sonradan giren Sabri Sarıoğlu derbilerin olaylı adamı Volkan Demirel'le olmayan bir pozisyon sonrası birbirine girdi. Nihayetinde derdide karşılıklı kırmızıkartlar çıktı , yine kırmızısız bir derbi bitirememiş olduk.Bütün bu pozisyonlarda , özellikle Drogba'yı olay yerinden uzaklaştırmaya çalışan Yobo erbinin en temiz isimleri arasındaydı , sahada yapabileceği en güzel hareketlerden daha iyisini yaptı , onu çok ayrı bir yere koymak lazım. Neticede en çok ihtiyacı olan takım maçı kazandı , Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım.


Önemli Olan Burası

Ne olduysa maç sonunda oldu. Bir Fenerbahçe taraftarının Galatasaray taraftarları tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü söyleniyor. Beyaz Tv'de yayınlayan o malum program gerçekten insanlardaki olmayan nefret duygusunu bile var etmeye yeter. Orada 19 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmişken arkadaşıyla röportaj yapmak nasıl bir insaniyettir ? Çocuğa nasıl oldu diyorlar , çocuk "kahpece" bıçaklandı diyor. İnsan hayatını delikanlıca ve kahpece olarak mı ayırıyoruz ? Aynı çocuğa arkadaşının nerede okuduğunu soruyorlar "bilmiyorum" diyor. Üstelik sözlerini de Aziz Yıldırım'a isyan ederek sonlandırıyor. Ölümü bile nerelere çekiyorlar , Burak Yıldırım'ın sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.
Efendi kişiliğiyle tanınan Aykut Kocaman maçtan sonra ne diyor ; "Bence Galatasaray taraftarı bu olanları yadırgamamalı" ve ekliyor "Aynı şeyler TT Arena'da da oluyor"
Sahaya viski şişesi atılmış , kendi oyuncuna yabancı madde isabet etmiş ve sen bunu söylüyorsun. O zaman seneye TT Arena'da daha fazlası yapılsın , Şükrü Saraçoğlu'nda şiddet iki katına çıksın. Beyfendi diye baş tacı yapılan bir spor adamı bunu söylerken bizde sporda şiddeti taraftarda arayalım. Çünkü deplasmana seyirci almamakla iş hemen çözülüyor.
Şimdi bakıyorum ; insanlar birbirlerini hiç yoktan yere tehdit ediyorlar. Yok o onu vururmuş , yok o onu kesermiş. Böyle futbola lanet olsun. Bu işi buraya getirenler diye hep yazdığım o riyakar , kanla beslenen , zavallı yorumcular da şimdi zil takıp oynasın. O çocuk gerçekten hayatını kaybetti kaybetmedi konusu değil ; bugün belli lokasyonlarda formalı gezmenin bir bedeli varsa bunun sebebi bu zavallı insanlar ve onların başındaki yöneticiler. Hatay Reyhanlı'da olanların üstünü güzelce örten basın şimdi 10 gün bu haberleri konuşur , insanları iyice nefrete sürükleyip biraz daha malzeme yaratır. Nefretten beslenen toplumların hasatları da ölüm ölür.


Şimdi neyi kutluyorsanız kutlayın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Reyhanli'de 46 kisi oluyor, neredeyse iki ulke arasinda savas cikacak ama balik hafizali toplumumuzun gundemi derbi maci. Ozgur!? basinin da bunda katkisi buyuk tabi... Guzel yazi, dogru tespitler. Uyan ey halkim, ucurumun kiyisinda halay cekiyorsun!

Dt dedi ki...

Reyhanlı'daki insan kaybımız yüzleri çoktan geçti maalesef ve ülke dediğin gibi uçurumun en kenarında. Keşke burada futbolu konuşabilecek durumda olsaydık.