6.05.2013

Galatasaray - 19 !


Galatasaray , evinde Sivasspor'u 4-2 mağlup ederek bitime 2 hafta kala 19. şampiyonluğunu ilan etti.

Maçta Burak Yılmaz'ın 2 gol atması gol krallığı yolunda önemli bir adımdı ama Selçuk İnan'ın özellikle ikinci golü görülmeye değer mükemmel bir gol. Bu şampiyonluk Burak Yılmaz'ın yaşadığı ilk şampiyonluk olacak , o da ayrı bir not.

Galatasaray'ın ligi lider bitirmesi gayet normal bir sonuçtu. Ligin açık ara en iyi futbolunu oynayan ve derbilerde de iyi bir performans sergileyen Galatasaray'ın liderliği aralıksız devam etti. Fatih Terim ve Ünal Aysal'ın ortaklığında müthiş bir yükselişe geçen Galatasaray'ın hedefleri doğrultusunda şampiyon olması ve belki daha önemlisi her sezon Şampiyonlar Ligi vizesi alması şart. Bu sezonu da garantileyen Galatasaray yeni sezona da doğru transferler ve aynı sinerjiyle girerse ligi seneye de domine etmeye çok yakın. Zaten Fatih Terim'in Florya'daki odasında da görüldüğü gibi hedef 20. şampiyonluk olarak belirlenmiş durumda.


Bu sezon lig gerçekten ilginç başladı ve ilginç bitiyor. İlk yarı bittiğinde en kötü ihtimalle ikincilik planları yapan Antalyaspor'un 8. sırada olması , Beşiktaş ve Bursaspor'un Fenerbahçe'nin hemen ardından verdikleri üçüncü ve dördüncü sırada olup olmama yarışı , Akhisar'ın müthiş yükselişi ve İBB'nin standart yerinden oldukça uzak kalarak ligde kalma yarışı vermesi ligin enteresan başlıklarından sayılabilir. Bana kalırsa ligin en iyi çıkışını Hikmet Karaman yaptı ve Bursaspor'a güzel futbolla beraber puanları getirdi.

Önümüzdeki iki haftada Galatasaray'ın oynayacağı Fenerbahçe ve Trabzonspor derbileri ligin kaderini de etkileyebilecek durumda. Şayet Galatasaray bilhassa haftaya Fenerbahçe karşısında kazanırsa Beşiktaş ve Bursaspor için ikincilik şansı doğabilir , zira Fenerbahçe son hafta Karabükspor deplasmanına gidiyor ve Karabükspor bu hafta düşme potasındaki Sivasspor'la deplasmanda oynayacak. Kazanamazlarsa Akhisar ve İBB'nin alacağı sonuçlara göre ligde kalmak için son maçta Fenerbahçe'yi yenmek zorundalar.

3 yorum:

sohbet dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray'ı tebrik ediyorum..Umarım Fenerbahçe'de şampiyonlar liginde gruplara alır aksi halde bu Galatasaray'a "Sneijder" olarak dönebiliyor :)

vodka dedi ki...

ilgin e katılıyorum :)