15.03.2012

Sorun Cenk'te Değil


Beşiktaş Madrid'de 3-1 mağlup oldu. Döndü , büyük umutlar ve gösterişli bir atmosferle Atletico'yu konuk etti.

Bu kısımları hızlıca geçip gelmek istediğim noktaya geliyorum ;

Maç 0-1 , ilk maçı da koyarsan kabaca bir hesapla Atletico Madrid 1-4 önde. Kimse geride kalan 90+83 dakikada 1 gol atabilmiş Beşiktaş'tan 3 gol beklemiyor fakat bir istek var , o da sonuna kadar mücadele edilmesi. İşte tam o sırada hiç olmayacak bir pozisyonda şu golü yiyor Cenk Gönen (videoyu ben upload etmedim ama başlığı için kendi adıma özür dilerim)

Twitter'da , forumlarda vb. internet mecralarında insanlar "Beşiktaş sanki turu atlayacak skoru yakalamıştı da Cenk'in yediği gol turu kaybettirdi !" diye yorumlarda bulunuyorlar. Sanki sorun Cenk'in yediği gol gibi , sanki sorun Beşiktaş'ın turu daha farklı kaybetmesi gibi.


Böyle durumlarda futbolcularımıza moral verirken "ya daha genç" diyoruz , daha ileri gidersek "aaa daha tecrübesiz" diye açıklıyoruz. Rakip takımın kalesini 19 yaşında bir adam korurken , kiralık oynayan bu adamın Real Madrid'e gideceği ve Casillas'ın yerine hazırlanacağı konuşulurken biz 23 yaşındaki bir futbolcumuz için genç demeye utanmıyoruz. Üstelik yediği gol hiçbir beceriksizlik ya da tecrübesizlik ihtiva etmezken.


Biz millet olarak işini yapan profesyonelleri hep amatör bir dille bağrımıza basıyor ya da eleştiriyoruz. Cenk oradaysa ve sen kaleciliği 17 yaşında bırakıp bankacı olduysan , o kaleci oraya senden daha iyi olduğu için gelmiştir , en azından öyle olması gerekir. Bunu bir türlü ayırt edemiyoruz.

Ondan sonra taraftarlar olarak umutla beklediğimiz yarınları tek tek çöpe atıyoruz bugünden ; yarın başka bir maçta elin adamını bizim futbolcumuzun yaptığı hata yüzünden alkışlamak için...

Hiç yorum yok: