18.03.2012

Carvalhal


Sezon başında kadrolara bakıldığı zaman şampiyonluk yarışı vereceğine kesin gözüyle bakılan bir Beşiktaş vardı. Önce hocası şike davası sebebiyle göz altına alındı , ardından yerine Carlos Carvalhal getirildi.

Kabaca baktığınızda ligde 30 maçın sonunda 50 puan toplamış ve 1 maç eksiğiyle birlikte lider Galatasaray'ın 20 puan gerisinde , Avrupa Ligi 4. turunda elenmiş bir Beşiktaş var. İşin ilginç kısmı ise kimsenin suçu üzerine almaması. Başkanlık seçimi , futbolcu performansları , Quaresma'nın kadro dışı bırakılıp jet hızıyla affedilmesi derken kimin ne yaptığı belli değil. Bütün bunların yanına Carvalhal'ın günü kurtarma açıklamaları da eklenince işler içinden çıkılmaz bir hale geliyor.

Carvalhal son yaptığı açıklamada bütün bir camia tarafından söylenen "Mart ayını gören tek Türk takımı olduk" avuntusuna sığınmış. Üstelik bunu söylerken sığındığı en temel argüman ; memleketi ve geçen sezonun finalisti Braga'yı elenmiş olması. Atladığı nokta ise Beşiktaş'ın an itibariyle Türkiye Kupası hariç ligi kupayla kapamasının mümkünatı kalmadığı. Üstelik henüz mart ayında !


Eklemekte fayda var ; Kısa süre önce çalıştırdığı Sporting Lisbon , Beşiktaş'ın Atletico Madrid'e elendiği turda Manchester City'i eleyip çeyrek finale çıktı !

Hiç yorum yok: