5.08.2015

Mükemmel Değil Kimse



Rakitsky, Taison, Gladkyj, Pyatov.

Fenerbahçe taraftarları  gazete manşetlerinde bu isimlerin takımlarına imza attığını okusa kaçının tepkisi olumlu olurdu? Taison kim, nerede oynar, hangi bölgenin adamı, hangi ayağını iyi kullanır? Duran toplarda etkili midir yoksa penaltıları bile çerçeveye sokamaz mı?

Shakhtar, Kadıköy'de 0-0 biten maçın rövanşında Lviv Arena'da Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Bu isimler de Srna önderliğinde takım oyununu ve en çok takım halinde defansı mükemmele yakın oynayabilen oyunculardan bazıları. Tabiki onların seviyesi de belli bir noktada kırılan bir dirençte, fakat geçmiş daha fazla şeyden bahsediyor.


Galatasaray ve Beşiktaş'ın gruplarını üçüncü bitirdikleri 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi son eleme turunda L. Moskova'ya elendi Shakhtar. Ardından Uefa Kupası'na gittiler, orada da ilk turda Dinamo Bükreş gibi vasat bir takıma iki maçta da yenilerek veda ettiler.

Bir sezon sonra bu kez Devler Ligi vizesi aldılar ama grubu Milan ve Barcelona'nın ardından üçüncü bitirdiler. Zaten o Milan İstanbul'daki efsane finalde Liverpool'a kaybetti. Shaktar ise son 16'ya kadar gittiği Uefa Kupası'nda AZ Alkmaar'a elendi.

Tarihler 2009'u gösterene dek Shakhtar ya Şampiyonlar Ligi vizesi alamadı ya da gruplarda elendi. Bu elenmelerin sonuncusunda olan 2008-2009 sezonunda Barcelona ve Sporting Lizbon'un arkasında üçüncü bitirdiği gruptan sonra bu isimle düzenlenecek olan son Uefa Kupası'na katıldı. O tura dek Tottenham, CSKA Moskova ve diğer bir Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i eledi ve Kadıköy'deki finalde Werder Bremen'i mağlup ederek kupaya uzandı.

O sezon ve sonraki yapılanmanın sonucunda ŞL'de 2010-2011 sezonunda çeyrek final, 2012-2013 ve 2014-2015'te son 16 başarıları gördü. Evet arada Barcelona ve Bayern hezimetleri de var ama kulüp kendi seviyesinin de nereye kadar gidebileceğinin de farkında.


Asla mükemmel değiller, bizim kendimizi öyle zannettiğimizin aksine.

Hiç yorum yok: