12.07.2014

Atletico Madrid ve Planları


Atletico Madrid'in bilhassa Diego Simeone sonrası atılımı ortada; yıllar sonra gelen lig şampiyonluğu, avrupada kazanılan kupalar ve oynanan finaller.
Bu dönem içinde Atletico Madrid'e çok futbolcu geldi, çok futbolcu da gitti. Üstelik bu isimlerden genellikle gidenler daha çok konuşuldu; Forlan, Agüero ve Falcao:

Forlan sakatlıkların da yardımıyla sürekli düşüş içinde, Agüero bildiğimiz gibi, Falcao ise Dünya Kupası kadrosuna giremeyecek kaddar şanssız bir sakatlık geçirdi. Bu dört oyuncudan elde edilen gelirlere baktığınızda yaklaşık 98 milyon euro. Şimdi bu listeye Diego Costa da eklendi ve 38 milyon euro bedeliyle birlikte 4 yıllık forvet cirosunu 136 milyon euro yaptı.

Bu sezonun gelenlerine baktığımızda ise transerlerin daha çok hücum hattına harcandığını görüyoruz. 22 Milyon euro'ya Mario Mandzukic ve 7 milyon euro'ya Angel Correa var. İlk ismi hepimiz tanıyoruz ama bu Angel Correa kimdir diye soracak olanlara ufa bir youtube videosu koyalım. Arjantinli Simeone'nin 7 milyon euro vermesinden vardır bir alamet.

Bu arada söylentilere göre iyi bir bedelle Diego Godin de gidici. Dünya Kupası bitsin, her şey şekillenir ama kuşkusuz olan Diego Simeone'nin hedefleri büyütürken bütçeyi de geliştirerek ilerlediği.

Hiç yorum yok: