2.02.2014

Metin Oktay Ruhu!


Galatasaray 6:0 Bursaspor

Galatasaray özellikle ilk yarı harika bir futbol oynayarak maçı 6-0 kazandı. İlk yarının ilk 24 dakikasında gelen 3 golden öte, maçın başındaki tempo ve hırs zaten skorun farklı olacağını haber verir nitelikteydi.

Maçın yorumunu yaparak dikkat edilmesi gereken belli noktalar var;

- Mancini takımın temposunu üstte tutarak rakibe pozisyon vermek istemedi. Sanırım Mancini'nin genel anlamda da istediği şey tam olarak bu. Skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra ise garanti paslarla oyun kontrolünü elde tutarak sürpriz paslarla gol aradı. Bu sayede hem rakibin direncini kırdı, hem de kendisine gol imkanı yarattı. Zaten ikinci yarı 2 gol de buldu.

- Galatasaray artık rakiplerin kornerlerinde daha organize oluyor. Özellikle 73. dakikadaki kornerde ceza sahası içinde 11 Galatasaray futbolcusu olması dikkat çekiciydi.

- Galatasaray hızlı top çevirerek orta sahada Melo'nun ekstra oyunuyla topu kanatlara taşıyor. Fakat buradaki esas kilit nokta hücumun çok daha farklı alternatiflerle gelişebilmesi. Örneğin Melo'nun dikine koşuları, Selçuk İnan'ın derinlemesine pasları ve Sneijder'in beklenmedik topları. Bunun yanında Drogba'ya atılan hava topları da partnerine -daha çok Burak- pozisyon hazırlıyor.

- Galatasaray'da Mancini'yle birlikte değişen en önemli şeylerden birisi ise defansın bütün takım olarak ve hızlıca yapılması. Bu sayede rakibin hızlı hücum şansı da azalıyor.


İlginç İstatistikler

- Bugün Taçsız Kral Metin Oktay'ın doğum günü.

- Metin Oktay'ın 10 numaraları formasını giyen Wesley Sneijder maçta 3 gol birden attı ve bu onun 7 yıl aradan sonra yaptığı ilk Hat Trick.

- Bu maç Felipe Melo'nun Galatasaray formasıyla çıktığı 100. maç oldu. Melo bu maçta inanılmaz bir performansla sahada basılmadık yer bırakmadığı gibi 2 asist yaptı.

- Galatasaray Ocak 2012 tarihinden bu yana ligde ilk kez bir maçta 5 gol barajını aştı.

- Bu skor Galatasaray'ın Bursaspor'a karşı aldığı en farklı skor oldu.

- Özellikle Parma döneminden hayranlıkla takip ettiğim ve Bursaspor'un kadrosuna katmasına Türk futbolu adına inanılmaz sevindiğim Sebastian Frey bugün 6 gol yedi ve bu onun 2011 yılında Genoa'da oynarken 6-1 kaybettikleri maçtan sonra ilk kez 6 gol yediği maç oldu. Zaten kariyerinde çok fazla böyle bir durum yoktur.


Dün blogda yazdığım gibi lig şimdi çok farklı bir noktaya girdi. Fenerbahçe'nin zor fikstürü ve paniği bugünle birlikte artacaktır. Şayet Galatasaray önümüzdeki 3 haftayı kayıpsız geçerse ligin gidişatı da mevcut durumun tam tersi şekilde olabilir.

Son olarak;

Selamlar Taçsız Kral, iyi ki doğdun...

Hiç yorum yok: