4.02.2014

Cenk Tosun Beşiktaş'ta


Sezon bitmeden bir sonraki sezon için yapılan transferler hep tartışma konusu olmuştur. Bunların en yakın örneği ise Mario Götze.

Dortmund'da forma giyen futbolcu sezon devam ederken Bayern Münih ile anlaşmıştı. Daha ilginç olan; Dortmund 2 sezon sonra Bayern Münih'e şampiyonluğu -üstelik 25 puan farkla- kaptırırken rakibiyle Şampiyonlar ligi finalinde de karşı karşıya geldi. Forma giydiğin takım ve gelecek sezon forma giyeceğin takım kulüp düzeyindeki en büyük maça çıkıyor.

Tabi burada Cenk'le Mario'yu ayıran çok önemli bir faktör var; transfer ücreti.

Mario Götze, Dortmund'dan Bayern'e giderken kulübünün kasasına 37 milyon Euro gibi ciddi bir kazanç bırakmıştı. Fakat Cenk bedelsiz olarak Beşiktaş'a gidiyor. Tabi böyle durumlarda top yönetim ve teknik heyetten çıkıp tamamen futbolcunun sırtına biniyor. Burada Cenk'in yapması gereken tek şey Gaziantepspor'a  mükemmel bir performansla veda etmek. Çünkü böyle bir durumda işin etik ya da benzeri konuları konululamayacaktır.

Ben olayı etik değerlerden uzak bulmuyorum ama keşke futbol aidiyet ve haliyle maddiyatın bu kadar konuşulduğu bir olgu haline gelmeseydi.

Hiç yorum yok: