5.12.2012

Son 16 !


Braga 1 : 2 Galatasaray

İlk dakikalarda rakibin baskısını kaldıramayan , çok fazla top kaybeden ve bütün bunların neticesinde pozisyonlar veren bir Galatasaray vardı sahada. Portekiz temsilcisi bütün iç karışıklığının öfkesini Galatasaray'a yöneltmiş gibi başladı , herkesin beklediği gibi golü de attı.

Maçın ilk kısmı ve belki ilk yarısı bu.

İkinci yarıda oynaması gerektiği gibi oynayan , Amrabat'ın oyuna girmesinin de katkısıyla en azından bir kanadı iyi kullanan ve ilk yarıya oranla daha iyi pas yapan bir Galatasaray vardı. Amrabat'ın artık klasikleşen ortasında gol diye ayağa kalkmayan ne Galatasaray'ı , ne Burak Yılmaz'ı ne de Ambrabat'ı tanımıyordur. İkinci golü anlatmaya gerek yok , Selçuk İnan'ın yapması gereken işi yaptığında neler olduğu ortada.
Burak Yılmaz gol sayısını 6 yaparak C. Ronaldo ile birlikte gol krallığında ilk sırada. Messi aradan çıktı.

Benim Galatasaray'la alakalı olarak Fatih Terim'e tek itirazım Hamit ; Hamit'i eleştirdiğim zaman futboldan anlamadığıma kadar giden karşıt eleştiriler alıyorum fakat Hamit hakkında fikirlerim değişmedi. Oyunu yavaşlatan , atak varyasyonlarını kısıtlayan ve çok fazla top kaybeden bir Hamit değil tek sorun , Hamit'in bu insiyatif alan tavrı Selçuk İnan'ın da oyun anlayışı ve maç içindeki sıcaklığını yok ediyor. Bu maçta da görüldüğü gibi Hamit'in olduğu ve olmadığı Galatasaray gibi Selçuk da iki farklı şekilde karşımıza çıkıyor.
Kısacası Hamit bu takıma olmadı , olacağını da çok zannetmiyorum.

Maceranın Devamı

Kim ne derse desin bu sonuç Galatasaray'ın uzun vadeli hedefleri için gayet yeterli. Millet olarak her şeyin bir anda , plansız programsız olmasına çabalasak bile sonuç ortada. Galatasaray yönetimi ve teknik ekibi bu takımı önce Şampiyonlar Ligi'ne sokup , zaman içinde seviyesine buraya sabitlemek çabasında. Bu kadar büyük bir aradan sonra bu turnuvaya katılıp son 16 takım arasına kalmak planın işlediğini gösteriyor. Tabi iyi bir kura işi çok farklı yerlere de getirebilir ama o kuranın ne olduğuna bakmadan yorum yapabilmek için bu uzun vadeli plana güvenmek şart.

Kuralar 20 Aralık Perşembe günü çekiliyor.


Bütün bunlara ek olarak Manchester'dan gol haberi beklemeden kendi işini kendisi halleden Galatasaray yüz akı , gurur vesiledir.


Ek not : 6 maç sonunda puan durumu 12 - 10 - 10 puan şeklinde sonuçlanan 2 trajik grup var ; E ve H grubu. Üçüncü olan takımlara sabır diliyorum.

Hiç yorum yok: