22.12.2012

Karabükspor 3'lemesi


 Fenerbahçe 1:3 Karabükspor


Galatasaray'ı deplasmanda 1-3 mağlup ederken herkes Karabükspor'un ne kadar iyi kontra atağa çıktığını konuşuyordu. Lua Lua , Shelton ve Ahmet İlhan bu işi en iyi yapan oyuncular olarak göze battı. Fakat Karabükspor bu istikrarını devam ettiremedi ve ligde çok iyi bir yerde değildi. Bütün veriler ışığında Fenerbahçe'nin Karabükspor'u mağlup edebileceği , üstelik evinde olmasının avantajı konuşuldu.

Karabükspor aynen Galatasaray maçında olduğu gibi sahaya en olması gereken sistemle çıktı ama bu kez daha ofansif bir görüntüleri vardı. Bunun en önemli sebebi , Fenerbahçe'nin ileri çıkamaması , özellikle kanat oyuncularının inanılmaz kötü oynamasıydı. Fenerbahçe'nin pas yapan , şut çeken , kanatları kullanan diye tabir edilen sistemine yakından baktığınızda altından kocaman bir yalan çıkıyor. Özellikle pozisyon üretemediği maçlarda Fenerbahçe'nin neredeyse tek kozu Sow'a şişirilen toplar. Tabi bunun çözümü gayet basit ; "Sow'u iki kişiyle kontrol etmek".

Maçı izlerken Karabükspor'un son toplarda başarılı olması halinde maçı kazanbileceğini ve hatta 2-3 fark yakalayabileceğini söylemiştim. Zaten Karabükspor'un attığı goller de dahil olmak üzere bütün tehlikeli pozisyonları bu şekilde gelişti. Çok iyi pas yapıyorlar , dar alanda müthiş bir pres anlayışları var ve her şeyden önemlisi topu ileri hızla çıkarırken adam da eksiltebilen oyuncuları var.

Aykut Kocaman'ın gidişatı aşağı doğru bir ivme kazanmış durumda. Önce Galatasaray'a karşı içerde kazanamayan bir yapı yarattı ve şimdi evinde çok zor mağlup olan bir takımın psikolojik üstünlüğünü yok etti. Bütün bunların yanında takıma bir katkısı olsa sorun yok ama o konuda da iyi bir yerde değil. Elinde taraftarı kontrol edebilecek tek şey olarak Avrupa Ligi kalmışken bütünüyle oraya kanalize olması mantıklı olur gibi duruyor.

Maçla ilgili diğer önemli bir konu ise taraftarın ikiye bölünüp bir kısmının yönetim ve Aykut Kocaman'ı protesto etmesi , bir kısmının buna tepki vermesiydi. Bazı anlarda "I love you Alex" sesleri bile duyuldu.


Devre arası Fenerbahçe'de işler karışır.


Hiç yorum yok: