7.11.2012

Burak 4 : 2 Cluj

 
Cluj 1 : 3 Galatasaray

 Oyuna hızlı başlayan , golü isteyen ve almak için bütün hünerlerini sergileyen bir Galatasaray'ın önünde şanssızlık hariç hiçbir şey duramazdı. Zira geçtiğimiz 3 Şampiyonlar ligi maçında da her türlü olumsuzluk Galatasaray aleyhine işledi.

Bu sezon için eğrisiyle doğrusuyla ideal takım bu ; içinde Yekta faktörünün fazlasıyla olduğu. Melo'nun bu sezon yapamadığı bütün iyi işleri yapabilen bir Yekta'nın maçı çevirebildiği açık. Ne yapmadı ki ! Top kaptı , pas yaptı , oyunu açtı , ileri çıktı , geri geldi...

Fatih Terim'in bence bu sezon Fatih Terim gibi hareket ettiği en önemli maç bu maç oldu. Normalde Fatih Terim'in tarzı değildir ama böyle zor maçlar öncesi takımı ve taraftarı motive etmek onun karakterinde var. Zaten maçın en tehlikeli bölümü olan ikinci yarının başlangıcı ile Cluj'un golü bulduğu dakikalar dışında da takımı fazlasıyla iyi yönetti ve yaptığı değişikler sonrası oyunu dengeledi. Şahsen maçın son 10 dakikasını izleyip izlememiş olmanın çok fazla fark yaratacağını düşünmüyorum.

Söyleyecek çok şey var ; Hamit'in iyi mi kötü mü olduğunu anlamak güç , oyun planlarında kilit roller vermek büyük kumar. Baktığınız zaman inanılmaz pas hataları , saç baş yolduran top kayıpları da yaptı ama maçta 2 asist yapan da o. Demek ki Hamit'in uygun anını beklemekte fayda var. Diğer taraftan Burak Yılmaz hakkında fikirlerim şu yazımda olduğuyla sabit. Eğer Burak'la gol arıyorsan pozisyon bulma ihtimalin yüksek , sinir krizi geçirme ihtimalin ise garanti. Bu Burak Yılmaz'ın oyun stili , yetenekleri ve gününde olmasıyla alakalı. Eğer günündeyse soyunma odasında kutlamaları kabul eder , bugün olduğu gibi. Bence artık o ya da bu şekilde golü bulmayı başaran , Galatasaray'ın bu sezon devler liginde bulduğu bütün gollere tek başına imzasını atan bu adamı alkışlamak gerek.

Bütün bunların dışında Riera için bir parantez açmak lazım. Bir oyuncu hiç alışık olmadığı bir bölgede nasıl bu kadar iyi oynar , kendi bölgesinde takımın gidecek oyuncularının başında gelirken kusursuza nasıl bu kadar yaklaşır anlamak güç. Kendisini ne kadar eleştirdiysem çok daha fazlası utandıriyor.


Son olarak hesap yapmayı sevenlere gelsin ;
 
"Kalan maçlarının hepsini kazanmak hesap yapmaktan daha zor değil"











Hiç yorum yok: