16.11.2012

Hızlı Hücum & Ağır Defans

 
 
Galatasaray 1 : 3 Karabükspor


Futbolun en basit matematiğini başlığa yazdım.

Galatasaray'ın sezon başından beri en problemli bölgesi defansı. Ne kadar eleştiri alırsa alsın Burak ve Umut gol atıyor , orta alanda mücadele hep devam ediyor ama defans hep zayıf. Bunun faturasını da en çok hızlı hücum oyuncularına sahip takımlara karşı ödüyor Galatasaray. Bugün Lua Lua'ya çözüm bulamamanın , Ahmet İlhan'a karşı çaresiz kalmanın ve hata Karabükspor'un attığı son golün yegane açıklaması bu.

Fundamental dedikleri şey Türk oyuncularda olmayan bir özellik. Bunun en iyi örneği Emre Çolak. Bir oyuncunun mental olarak oyunu bu kadar zayıf karşılaması akıl alır değil. Topu ayağında gereğinden fazla tutmak , her korneri ön direğe kullanmak ya da hemen her pozisyonda fiziksel güçsüzlüğün sebebiyle kendini yere bırakmak günümüz futboluna uymayan şeyler. Bütün bunlara ek olarak Emre Çolak'ın 90 dakika sahada kalması ayrı bir facia. Galatasaray , Emre Çolak , Hamit ve Melo'nun bu görüntüsüyle çok sıkıntı yaşadı ve yaşar.

Karabük cephesine gelirsek ; oyunu en olur şekilde oynadılar ve net bir galibiyet aldılar. Rakibe topun kontrolünü vermek bazen gereklidir , Karabük bunu çok iyi yaptı. Baktığınız zaman Galatasaray'ın gol hariç pozisyonu yok. Fakat bu akdar güzelliği oyunu haddinden fazla durdurarak lekelediler. Oyunu soğutmak elbette futbolun içinde var ama bu kadar çirkince değil.
Eğer bu futbolu devam ettirirlerse ilk 10 içinde yer almaları normal.

Galatasaray ise Manchester maçına çok önceden başlamış , bu etkeni de unutmamak gerekir. Tabi Galatasaray Manchester maçından istediği sonucu alamazsa bu maçta kaybettiği puanları çok arar.


Bu arada , Ujfalusi ne zaman dönecek ?

Hiç yorum yok: