9.11.2012

Mete Serdar Çoban : Haber Yerine Akıl Atlatma

 
 
Mete Serdar Çoban...

Bundan yaklaşık 2 sene önce google'a adını yazdığınız zaman Galatasaray'ın altyapısında oynamış , daha sonra Inter'in altyapısına gitmiş , ordan West Ham ve en sonunda Real Madrid'den teklif almış bir oyuncunun hikayesi çıkıyordu karşınıza. Aradan geçen 1 senelik süreçte yalan söylediği , aslında futbolcu bile olmadığı ortaya çıktı.

Önce canımız ciğerimiz DHA hakkında şöyle bir haber yapmış , akabinde Hürriyet'ten tutun Milliyet'e , Ajansspor.com'dan tutun mynet'e kadar çeşitli haber kaynakları bu haberi vermiş. Üstelik bir çoğu haberi kaynak göstermeden , bir çoğu ise "dolandırıcı" başlıklı bir anlamda düzeltme haberini bile kopyala - yapıştır metodu ile yayınlamış. Hatta işi abartanlar bu şahsın Aykut Kocaman'ın istediği gurbetçi futbolcular listesinde yer aldığına dair haberler bile yapmış.

Türk basını esasında hepimiz bayılarak beklediği o "müthiş yeteneğe" olan ihtiyacımız hasebiyle inanmak istemiş ve işin kötü tarafı bunu elekten geçirmeden önümüze sürmüş. Düşünsenize ; hayatında hiçbir büyük takımda forma giymeyen , belki lisansı bile olmayan bir adamı uydurma fotoğraflarla insanlara tanıtıyorsunuz ! Şahsın 16 yaşında olduğunu iddia eden ama 16 yaşında bir bireye benzememesinden bile şüphelenmeden , çelişkili hikayeleri ve mantıktan uzak hikayesini sorgulamadan haber yapmak haber atlatma dedikleri hadisenin dalaleti. Şahsen bu çocuğa kızamıyorum çünkü bilinçli ya da bilinçsiz , Türk futbolu ve seyircisine inanılmaz bir ders vermiş.

Biz hala daha Ronaldinho'nun Fenerbahçe'ye yeşil ışık yakıp , photoshop'la forma giydirildiği gazeteleri satın alalım.


Not : Bu yazıyı çok uzun zamandır yazmak istiyordum ama fırsat olmamıştı.

Hiç yorum yok: