19.12.2013

Galatasaray ve Milan'ın 2 Senesi


Birinci Sene

Tarihler 3 Kasım 1999'u gösteriyor, yer Ali Sami Yen...

Dakikalar 87'yi gösterirken Milan taraftarları Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci grupları düşünüyor. Tam o esnada Ergün'ün mükemmel ortasını Hakan Şükür enfes bir kafa vuruşuyla tamamlıyor, skor 2-2.
Artık İtalyan taraftarlar için hesaplar Uefa Kupası olarak değişiyor. Tüm bu hesaplar ise 90. dakikada bitiyor; Ümit Davala'nın ortasına Hakan Şükür bu kez kafayı vuramıyor çünkü penaltı. Ortayı yapan Ümit, penaltıyı da kullanıyor ve milyonların televizyona bakamadığı o an topu ağlara bırakıyor: 3-2.
Milan taraftarı artık ligi düşünmek zorunda. (Not: Milan o sezon ligi üçüncü sırada bitiriyor.)

İkinci Sene

Galatasaray Uefa Kupası şampiyonu sıfatıyla katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir kura çekerek Glasgow Rangers, Monaco ve Sturm Graz'la aynı gruba düşüyor. H grubunda ise 1999-2000 sezonunda Galatasaray'a üstünlük kuramayan 3 takım var; Diğer temsilcimiz Beşiktaş ligi Galatasaray'ın ardından ikinci bitirmiş, Leeds United Galatasaray'a Uefa Kupası yarı finalinde elenmiş, Milan ise yukarıda anlattığım gibi Avrupa kupalarından evine yollanmış. Milan o grubu Leeds United'ın önünde lider bitiriyor ve bir sonraki grupta D grubu ikincisi Galatasaray'la aynı gruba düşüyor.

İtalyanların intikam gözüyle baktıkları grubun ilk hafta maçında San Siro'dan galip çıkmıyor, maçın sonucu 2-2. Bu maçın rövanşında Galatasaray bu kez işi son dakikaya bırakmadan rakibini 2-0 mağlup ediyor ve son haftaya girilirken çeyrek finali garantiliyor. Grubun son hali ise; Milan geçen sezona göre bir basamak üste çıkarak üçüncü oluyor fakat ikinci Galatasaray'ın ardından Avrupa kupalarına veda etmekten kurtulamıyor.

İlginç Not: Milan ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamıyor, Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'nde ikinci gruplara kalmayı başarıyor. Şanssız bir şekilde elenen Galatasaray ertesi sezon katıldığı turnuvada grubu sonuncu bitirirken, Milan Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ekip oluyor. Bu da futbol kültürünün farkı olsa gerek.

Hiç yorum yok: