16.12.2013

2013/2014 Uefa Avrupa Ligi Kuraları


Bugün Nyon kentinde kuralar çekildi, temsilcilerimizin rakipleri belli oldu.

Galatasaray'ın rakibi Chelsea'ye bir sonraki Şampiyonlar Ligi blog yazımda detaylıca değineceğim ama şimdi Trabzonspor ve diğer kuralar için genel bir değerlendirme yapıyorum.

Eşleşmeler şu şekilde;

Dnipro - Tottenham
Real Betis - Rubin Kazan
Swansea - Napoli

Juventus - Trabzonspor
Maribor - Sevilla
Victoria Plzen - Shakthar Donetsk
Chornomorets Odesa - Lyon
Lazio - Ludogorets
Esbjerg - Fiorentina
Ajax - Salzburg
Maccabi Tel Aviv - Basel
Porto - E.Frankfurt
Anzhi - Genk
Dinamo Kiev - Valencia
PAOK - Benfica
Liberec - AZ Alkmaar


Eşleşmeler bana fazlasıyla keyifli maçlar olacağını hissettirdi. Bir sonraki tur elbette daha çetin geçecektir fakat benim özellikle irdelemek istediğim bazı maçlar var.


Dnipro - Tottenham: Urayna temsilcisi Dnipro'nun son yıllardaki yükselişi herkesin malumu. Gol atan, gol yiyen bir ekip ve hücum oynamayı seviyorlar. Geçen sezon biraz daha iyi bir grafikleri olsa da bu sezon Fiorentina'nın olduğu gruptan ikinci olarak çıktılar. Tottenham ise genç hocası Villas Boas ile mükemmel bir Avrupa Ligi sezonu yaşıyordu fakat görevine son verildi. Anzhi'nin olduğu gruptan kayıpsız çıkan Tottenham, 6 maç sonunda rakip kaleye 15 gol bırakırken kalesinde sadece 2 gol gördü.

Swansea - Napoli: Bu sezon Premier Lig fazlasıyla enteresan. Mou'nun dönüşü, Ferguson'un vedası ve Arsenal'in mükemmel performansının da etkisiyle üst sıra iyice karmaşık bir kal aldı. Bütün bunlara rağmen ligin ortalarında yer alan Swansea, Avrupa defterini kapatmadan devam ediyor. Valencia'nın olduğu gruptan çıkan İngiliz ekibini bu kez çok çetin bir rakip bekliyor; Napoli. Esasında benim için bu turu ilginç kılan Napoli, çünkü İtalyan ekibi Şampiyonlar Ligi'nden birinci Dortmund ve Arsenal'le aynı puan olan
12 puanla elendi! Normal şartlarda o seviyeden buraya gelen bir ekibi favori yazmak lazım ama motivasyonları ne olur bilinmez. Tabi Napoli'yi özel kılan bir başta detay ise tam bir turnuva hocası olan Rafa Benitez'in varlığı.

Lazio - Ludogorets: Temsilcimiz Trabzonspor'un grubundan ikinci olarak çıkan Lazio geçen seneki görüntüsünden uzak. Grupta Trabzonspor haricinde dişli bir rakipleri yoktu fakat bu kez karşılarında gerçekten ilginç bir takım olan  Ludogorets var. Bulgaristan temsilcisi PSV'li grubu 5 galibiyet 1 beraberlikle bitirirken  kalesinde sadece 2 gol gördü.

Ajax - Salzburg: Hollanda'nın efsane ekibi Ajax için ilginç bir sezon. Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı 10 kişiyle mağlup ederek bir üst tur umudunu Milan maçınyla son düdüğe kadar sürdüren Ajax, 22. dakikada 10 kişi kalan ekibine maç boyunca kabus yaşattı ama golü bulamadı. Şimdi karşılarında hücum futbolunu çok iyi oynayan, golü düşünen ve bulan fakat çok tecrübeli olmayan bir rakip var. Tahminimce bu turun en keyifli maçlarından birisi olacaktır.

Juventus - Trabzonspor: İtalyan ekibini Avrupa Ligi yolunu gösteren temsilcimiz Galatasaray, aslında Juventus'u Trabzonspor'a göndermiş. Bu tur için söylenecek en önemli şey; İtalyan ekibi üzerinde oluşacak psikolojik baskı. Yakın tarihte bir Türk takımına elenen Juventus, Trabzonspor'un Inter'i mağlup ettiğini de hatırlıyordur. İşin teknik kısmında ise elbette Juventus'un fazlasıyla avantajları mevcut. Bunlardan en önemlisi elbette Juventus'un hücum gücünü oluşturan ileri uç elemanları. Bilhassa Tevez ve Llorente dikkat edilmesi gereken isimler. Temsilcimiz grup maçlarında maç başına 1 gol ortalamayla kalesinde gol görürken, Juventus'un da bu konuda çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Kopenhag maçları dahil bütün maçlarda kalesinde gol gören ve grubu 9/9 gibi bir istatistikle bitiren İtalyan ekibine gol atabilme şansımız yüksek. Şayet bu ortalamayı iyi tutabilir ve ilk maçta İtalya'dan iyi bir skorla dönerse Trabzonspor'un tur atlayabilme şansı yüksek olacaktır.

Hiç yorum yok: