25.02.2013

Geri Dönüş Nedir ?



Galatasaray 4 : 2 Orduspor

Muslera'nın degajında top Selçuk İnan'a çarpıp gol oldu , Orduspor penaltı kazandı ve Galatasaray deplasmanında iki farklı öne geçti , sırasıyla Fatih Terim ve Hasan Şaş tribüne gönderildi , Galatasaray 20 dakikada 4 gol buldu ve ceza sahasına ambulans girdi.


Kabaca özeti böyle olan bir maçın başka neyi yazılabilir ? Şunlar ;

* Sneijder ve Selçuk İnan , kendilerinden beklenecek kalitede mükemmel goller attılar ;

* Burak Yılmaz ikinci yarıda mükemmelin üstünde oynadı , 2 gol attı ve dakikalar 90+4 olduğunda hala pres yapıyordu ,

* Hakem Serkan Çınar çok kötü maç yönetti. Umbides'in Drogba'ya yaptığı harekete penaltı çalmaması , aynı Umbides'e olmadık bir sarı kart göstermesi bile başlı başına yanlış.

* Hector Cuper hakkında çok şey okumuştum ; Ordu'da kendisine lüks bir evde oturması teklifini reddedip mütevazı bir ev tercih etmesi ve dahası. Bugün Fatih Terim hakem Serdar Çınar tarafından tribüne gönderilince kendisi bütün bir ikinci yarı kulübeden çıkmadı. Bunu kendince bir adalet için mi yaptı bilmiyorum ama neresinden baksanız mükemmel bir davranış. Rakibin sahasında iki farkla önde olan takımın hocasının kulübede oturması görülmeye değer bir olay. Tebrikler Hector Cuper.

* Muslera'nın kendi kalesine attığı golden önce Selçuk İnan Muslera'ya topu sağ tarafa atmasını gösterdi fakat Muslera topu sol bölgeye göndermek isteyince top Selçuk İnan'ın topuğuna çarpıp gol oldu. Böyle pozisyonlarda top kaleye girmek isterse girer , yapacak bir şey kalmaz.

* TT Arena'da zemin içler acısı. Eğer bu zemin bu tempoyla devam ederse bundan 2-3 maç sonrasında futbol oynanamayacak hale bile gelebilir. Üstelik Galatasaray'ın şampiyonlar ligi iddiası devam ederken oluşan bu durum gerçekten hayret verici.

* Galatasaray taraftarı tribün şovu konusunda dünya çapında fakat takıma destek olmak , rakibi baskı altına almak hususunda çok eksik. Bugün de ilk yarı üzerine ölü toprağı serilmiş binlerce insan vardı ve sesleri sadece hakeme tepki gösterirken çıktı. Bu noktada Drogba tarzı oyuncuların tribünü harekete geçirmek için verdikleri çaba çok önemli ki bunun faydası da görüldü.

* Galatasaray farkı koruyarak daha önce de bahsettiğim çalkantılı haftalara rahat girdi. Şayet haftaya Galatasaray Eskişehirspor'u mağlup ederse Beşiktaş - Fenerbahçe maçından gelecek her skor lehine olur.

* Barral ve Drogba'nın çarpışması sonucu oyuna ambulans girdi. Gördüğüm kadarıyla Barral'ın durumu ciddiydi , inşallah güzel haberler gelir.


Böylesine rahat gösterilen maçlar zor olur ve genellikle puan kaybıyla sonuçların Fakat bu tip geri dönüşler maçı tamamiyle rahat götürmekten çok daha pozitif bir etki yaratır. Bu muhteşem geri dönüş Galatasaray'a ciddi bir itici güç olur.

 Ayrıca bu maçı TT Arena'da izleyenler çok şanslı , televizyonlardan izleyenler şanslıydı. Eğer biraz olsun tarihi bir maça tanıklık etme isteğiniz varsa geniş özetini izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: