27.01.2013

Uçurum


Bir takımı 3 yıl içinde lig şampiyonluğundan ilk 5 hedefine kadar gerileten ne olabilir ? Yanlış transfer politikası , ekonomik problemler , teknik direktör başarısızlığı ya da şanssızlık ?

Her Türk futbolseverin ortak üzüntüsü olan bu düşüşün temel sebebi vizyon. Eğer Türkiye ligi gibi yabancı sınırlaması olan bir ligde mücadele ediyorsanız kadro yapınızı kaliteli yerlilerden kurmanız gerekir ki o yerliler Bursaspor'a tarihinin en büyük başarısını getiren unsurdu. Kabaca bakacak olursak ;

Bekir Ozan Has , Sercan Yıldırım , Volkan Şen , Ozan İpek , Turgay Bahadır

Kaç tanesi takımından normal bir şekilde gitti ? Kaç tanesi çok iyi tekliflerle transfer edilmek istenirken , kaç tanesi hak ettiği bonservis ücretleriyle gitti ? Bütün bunlardan önemlisi ; kaç tanesinin yerine o standartlarda yerli oyuncular yetiştirildi/alındı ? Şimdi aynı hatalar Serdar Aziz üzerinden de devam ediyor.

Bu isimlerin yerine risk dolu yabancılara yatırım yapmanın , elindeki kaliteli yerli oyuncuları piyasa değeri yüksekken 'büyük kulüp olmak adına' satmadan cezalandırmanın , ekonomik genişlemeyi doğru kullanmadan gerçekdışı hedefler koymanın faturasını ödüyor şimdi Bursaspor. Sanırım Batalla'yı çıkarsan geriye pek bir şey kalmaz.

Bugün ise bu yokuş aşağı gidiş Ertuğrul Sağlam'ın istifasıyla son hıza ulaştı. İddialara göre yönetimin takımın başına Diego Maradona'yı getirme planı var ; yaklaşık 20 yıl geç kalmış bir transfer atağı olarak.

Hiç yorum yok: