18.01.2012

El İnsaf !


Son zamanlarda adı gibi klasikleşen sonuç yine değişmedi ve kazanan Barcelona oldu.

İlk yarısına yetişemediğim için o kısmı atlamak zorundayım ama ikinci yarı gördüklerim daha önce yazdıklarımdan farklı değil. Sakin , motive olmuş ve ne olursa olsun sistemini bozmadan devam eden Barcelona'nın karşısında yine aciz bir Real Madrid vardı.

Mourinho bu kez farklı bir kadro ve dizilim denedi. Hamit'i sağ bek oynatıp Pepe'yi biraz daha ileri çıkartmasının yanında Carvalho ile Ramos'a göbeği emanet etti. Bence hata burada başladı ; zira Barcelona maçlarında affedilmez hatalar yapan bir Pepe'nin önde oynaması takımın da dinamiğini bozdu. İkinci yarının başından sonuna kadar bulduğu tek pozisyonu Hamit'in ortası ve Benzema'nın kafa vuruşuyla yakalayan Madrid , maçı hakkıyla verdi.

Benim şahsi fikrim Benzema , Pepe ve Higuain gibi oyuncuların Madrid'e yetmediği. El Clasico özelinde konuşacak olursak Ronaldo'nun da sıradan bir futbolcudan fazlası olmadığı gibi eksiği bile var.

Mourinho gibi futbolu çok yönlü yönetebilen bir teknik direktörün bu takımın dağılan psikolojisini 1 sezon içinde toplamasını beklerdim. Hele geçen seneki final ve Madrid'in aldığı galibiyet sonrası Mourinho'nun takıma önce kaybetmemeyi , daha sonra kazanmayı öğrettiğini düşünmem bu fikrimi desteklemişti. Oysa Mourinho Barcelona maçlarına hep aynı hatayla başlayıp hep daha fazlasını yaptı.
Bu tip takımların taraftarları böyle derbileri affetmez. Mourinho'nun elinden tek galibiyet gören taraftar yavaş yavaş Portekiz bayraklarına benzin dökmeye başlayacaktır. Zaten Ronaldo'ya zaman zaman gösterdikleri tepki de bunun bir parçası.

Barcelona için yine bir şey söyleme gereği duymuyorum. Sadece Guardiola'nın 86. dakikada taç atışını rakibe yollayan Abidal'e kızmasının üzerinde durabilirim. Mükemmeliyet doruk noktalara ulaşıyor.

Tüm bunlara ek olarak maç içinde yaşanan klasikleşmiş sahneleri yeniden görmemiz üzücü. Aklımda kalan 3 tane topsuz alan müdahalesi var ki bu sadece ilk yarıda. Kimisinde Pepe Messi'nin eline basıyor , kimisinde Coentrao Messi'nin kafasını okşar gibi yaklaşıp yere kapalıyor. Yapılan kasti faulleri söylemiyorum bile. Böyle maçlarda sertliğin olması elbette normal fakat bu kadar sertliğin tek açıklaması fazla gerginlik ve atmosferin yarattığı stres. Zaten Madrid'in evinde bile olsa maçlara hep 0-2 mağlup başlamasındaki esas neden de bu.


Neticede bir El Clasico daha geride kalırken Real Madrid ve Barcelona arasındaki istatistikler de iyiden iyiye açılmış oldu.

İkinci maçı beklemeden Barcelona'yı Kral Kupası yarı final turuna yazsak yerinde olur.